GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pevex, mjesto sigurne kupnje

Pevex, mjesto sigurne kupnje
SIGURNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 08:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ovih dana ključne su riječi sigurnost i oprez. Kad radimo, kad se krećemo gradom, pa čak i kad kupujemo.

Prvi je to među domaćim trgovcima shvatio Pevex pa je prije nekoliko mjeseci u svoje prodajne centre uveo termalne kamere. Struka i žiri Hrvatske udruge menadžera sigurnosti prepoznali su te napore tvrtke da stvori što sigurnija radna mjesta za svoje zaposlenike, a kupcima omogući što sigurniju kupnju nizom sigurnosnih mjera. 

PEVEX je izabran kao tvrtka koja je implementirala „najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice“ za svoj projekt uvođenja termalnih kamera u prodajne centre. PEVEX je, prema saznanjima, prvi trgovački lanac, ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj Europskoj uniji koji je uveo termalne kamere.

I stvarno, kad nas je ovoga tjedna Pevexovim prodajnim centrom na zagrebačkom Črnomercu proveo njegov voditelj Dejan Zagorac, nemate osjećaj da ne živite u atmosferi rastućeg broja zaraženih koja pomalo već izaziva nelagodu.

Svima koji ulaze u prodajni centar sustav mjeri temperaturu tijela, a ako je ona povišena kupca se diskretno obavijesti o tome te ga se dodatno zaštiti zaštitnom opremom, maskom i rukavicama uz još jedno dezinficiranje ruku.

Temperatura se svakoga dana mjeri i zaposlenicima, a podaci se upisuju u posebnu tablicu tako da bi se precizno moglo pratiti zdravstveno stanje svih djelatnika.

Slučajeva povišene temperature zasad zapravo i nije bilo, kaže Dejan, a uz smiješak dodaje da su iznimka biciklisti koji su ovoga ljeta dolazili u kupovinu. No, jasno je da ako na 30 stupnjeva Celzija intenzivno biciklirate, da vam je temperatura ionako povišena.

Ono što je primjetno posljednjih tjedana jest to da je u kupaca prisutno odgovornije ponašanje.

- Dobra je vijest da je ogromna većina kupaca dovoljno oprezna da ne dovodi u opasnost ni sebe ni ostale. Bilo je tek nekoliko slučajeva kad nekog kupca moramo opomenuti zbog nenošenja maske, ali takvi su slučajevi sve rjeđi. Vjerojatno su i rastuće brojke zaraženih ljude "prisilile" na oprez i disciplinu, kaže Dejan.

Beskontaktni dezinfektor ruku također je postavljen ispred ulaza u svakom od 26 PEVEX-ovih prodajnih centara, a na kojem si kupci mogu uzeti i jednokratne rukavice.

- Dezinfektor nam je iznimno brzo potrošan. Dnevno potrošimo barem dva što znači da većina kupaca dezinficira ruke što je jako važna mjera opreza, kaže Dejan.

Kao zadnju od novih zaštitnih mjera PEVEX je uveo zamagljivače Nebulo-Igeba, uz zaštitnu opremu (odijela, maske, rukavice..) za svih 26 prodajnih centara. Zamagljivači su jednostavni za rukovanje, a imaju optimalne radne karakteristike budući da pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol koji ima dublji prodor u sve dijelove prostorija.

Pevex je dosad u zaštitne mjere uložio preko dva milijuna kuna.Tagovi: Pevex, Dejan Zagorac, trgovina, dezinfekcija ruku, termalne kamere
PROČITAJ I OVO
Cosco želi dodatni udjel u Luci Pirej
AMBICIJE
Cosco želi dodatni udjel u Luci Pirej
ATENA - Kineski Cosco izrazio je namjeru da preuzme dodatnih 16 posto udjela u Luci Pirej.
Omnio proglasio zagrebački aerodrom najgorim u Europi
PORAZNO
Omnio proglasio zagrebački aerodrom najgorim u Europi
BERLIN - Omnio, njemačka internetska platforma za putovanja vlakom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatsku Međunarodnu zračnu luku Zagreb - Franjo Tuđman najgorom među 30 u Europi. Od mogućih 100 bodova dobila je nula.
Dostupan lijek koji sprječava širenje korone kod zaraženih
LIJEK
Dostupan lijek koji sprječava širenje korone kod zaraženih
ZAGREB - Tim znanstvenika s Instituta za biomedicinske znanosti pri državnom Sveučilištu Georgia otkrio je da postoji lijek koji se može jednostavno popiti, a u potpunosti je učinkovit u sprječavanju širenja novog koronavirusa, 24 sata nakon što ga pacijent popije.
Super Konzum Vukovarska slavi svoj 25. rođendan
ROĐENDAN
Super Konzum Vukovarska slavi svoj 25. rođendan
ZAGREB - Kako bi se kupcima omogućila nabava svih potrebnih namirnica na jednom mjestu te tako olakšao proces kupnje, davne 1995. na 2075 m2 prodajnog prostora otvoren je Super Konzum Vukovarska koji je, pružajući kompletnu uslugu po svim odjelima, redefinirao značenje pojma maloprodaja u Hrvatskoj, ali i u regiji.
KLM uvodi drugi dnevni let za Zagreb
LETOVI
KLM uvodi drugi dnevni let za Zagreb
ZAGREB - Nizozemski KLM, najstarija zrakoplovna aviokompanija na svijetu, od 12. veljače sljedeće godine uvodi drugi dnevni let na liniji Amsterdam – Zagreb - Amsterdam.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE