GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pevex, mjesto sigurne kupnje

Pevex, mjesto sigurne kupnje
SIGURNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 08:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ovih dana ključne su riječi sigurnost i oprez. Kad radimo, kad se krećemo gradom, pa čak i kad kupujemo.

Prvi je to među domaćim trgovcima shvatio Pevex pa je prije nekoliko mjeseci u svoje prodajne centre uveo termalne kamere. Struka i žiri Hrvatske udruge menadžera sigurnosti prepoznali su te napore tvrtke da stvori što sigurnija radna mjesta za svoje zaposlenike, a kupcima omogući što sigurniju kupnju nizom sigurnosnih mjera. 

PEVEX je izabran kao tvrtka koja je implementirala „najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice“ za svoj projekt uvođenja termalnih kamera u prodajne centre. PEVEX je, prema saznanjima, prvi trgovački lanac, ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj Europskoj uniji koji je uveo termalne kamere.

I stvarno, kad nas je ovoga tjedna Pevexovim prodajnim centrom na zagrebačkom Črnomercu proveo njegov voditelj Dejan Zagorac, nemate osjećaj da ne živite u atmosferi rastućeg broja zaraženih koja pomalo već izaziva nelagodu.

Svima koji ulaze u prodajni centar sustav mjeri temperaturu tijela, a ako je ona povišena kupca se diskretno obavijesti o tome te ga se dodatno zaštiti zaštitnom opremom, maskom i rukavicama uz još jedno dezinficiranje ruku.

Temperatura se svakoga dana mjeri i zaposlenicima, a podaci se upisuju u posebnu tablicu tako da bi se precizno moglo pratiti zdravstveno stanje svih djelatnika.

Slučajeva povišene temperature zasad zapravo i nije bilo, kaže Dejan, a uz smiješak dodaje da su iznimka biciklisti koji su ovoga ljeta dolazili u kupovinu. No, jasno je da ako na 30 stupnjeva Celzija intenzivno biciklirate, da vam je temperatura ionako povišena.

Ono što je primjetno posljednjih tjedana jest to da je u kupaca prisutno odgovornije ponašanje.

- Dobra je vijest da je ogromna većina kupaca dovoljno oprezna da ne dovodi u opasnost ni sebe ni ostale. Bilo je tek nekoliko slučajeva kad nekog kupca moramo opomenuti zbog nenošenja maske, ali takvi su slučajevi sve rjeđi. Vjerojatno su i rastuće brojke zaraženih ljude "prisilile" na oprez i disciplinu, kaže Dejan.

Beskontaktni dezinfektor ruku također je postavljen ispred ulaza u svakom od 26 PEVEX-ovih prodajnih centara, a na kojem si kupci mogu uzeti i jednokratne rukavice.

- Dezinfektor nam je iznimno brzo potrošan. Dnevno potrošimo barem dva što znači da većina kupaca dezinficira ruke što je jako važna mjera opreza, kaže Dejan.

Kao zadnju od novih zaštitnih mjera PEVEX je uveo zamagljivače Nebulo-Igeba, uz zaštitnu opremu (odijela, maske, rukavice..) za svih 26 prodajnih centara. Zamagljivači su jednostavni za rukovanje, a imaju optimalne radne karakteristike budući da pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol koji ima dublji prodor u sve dijelove prostorija.

Pevex je dosad u zaštitne mjere uložio preko dva milijuna kuna.



Tagovi: Pevex, Dejan Zagorac, trgovina, dezinfekcija ruku, termalne kamere
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE