GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pevex prodao Z1 televiziju Kodiak Tradeu

Pevex prodao Z1 televiziju Kodiak Tradeu
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2021 / 15:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Trgovački lanac Pevex u ponedjeljak je izvijestio da je prodao Z1 televiziju tvrtki Kodiak Trade.

"Pevex je sve poslovne udjele Z1 televizije prodao društvu Kodiak Trade i tim poslovnim potezom zaključio 2020. godinu", ističe se u priopćenju u Pevexa, iz kojeg ne navode vrijednost transakcije.

Prodaju Z1 televizije iz Pevexa objašnjavaju udarima na gospodarstvo i potrebom da fokus stave na osnovnu djelatnost.

"Iako je televizija odličan medij za marketinške aktivnosti, snažni udari na gospodarstvo u ovoj 2020. godini, koji su posljedica pandemije i potresa, utjecali su na to da se svi raspoloživi resursi usmjere na očuvanje glavne djelatnosti - maloprodaju neprehrambene robe. Nužnost jačanja internet trgovine i usmjeravanje marketinških aktivnosti putem društvenih platformi, iz prethodno navedenih razloga, prevagnula je nad televizijom", poručili su iz Pevexa.

Pevex trenutno ima 26 prodajnih centara diljem Hrvatske i zapošljava oko 2.000 djelatnika.

Tijekom 2020. godine prosječna neto primanja zaposlenika dosegnula su gotovo 6.500 kuna, a tvrtka je, kako navode, imala i znatne troškove zbog ulaganja u zaštitne mjere, više od dva milijuna kuna.

Inače, trgovački lanac Pevex odnosno tadašnji Pevec je Z1 televiziju kupio u svibnju 2017. godine, a već se krajem 2018. godine pisalo da pregovara o prodaji te televizije.

Naime, predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević je 23. studenoga 2018. godine potvrdio da su primili ponude za Z1 televiziju, da su pregovori o potencijalnoj prodaji televizije u tijeku te da je Pevec otvoren za opcije koje su "kvalitetne i isplative".

Novi vlasnik Z1 televizije, tvrtka Kodiak Trade, po podacima iz sudskog registra, osnovana je sredinom listopada 2017. godine, sjedište joj je u Zagrebu, a sukladno zadnjim izmjenama od prije nešto manje od mjesec dana se kao osnivač i direktor tvrtke navodi Hrvoje Milas.

Tagovi: Pevex, Z1 televizija, Kodiak Trade, Jurica Lovrinčević, Hrvoje Milas
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE