GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pipistrel proizvodi letjelice i za američku vojsku

Pipistrel proizvodi letjelice i za američku vojsku
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2020 / 19:58
Autor: SEEbiz
AJDOVŠČINA - Slovenski Pipistrel već sedam godina isporučuje letjelice za nadzor zrakoplova specijalnoj jedinici američke vojske.

Posao za američku vojsku jedna je od najvećih referenci za potencijalne kupce, što pokreće potražnju i drugdje u svijetu, rekao je direktor tvrtke i suvlasnik tvrtke Ivo Boscarol za STA. Smatra da će i ubuduće surađivati s Amerikancima.

"Zanimljivo je da su američka vojska i vojna industrija najveći izvoznici zrakoplova na svijetu, a onda dođu do nekih zrakoplova u maloj Sloveniji, i u još manjoj Ajdovščini, jer tako dobre i kvalitetne, i za takvu cijenu, sami ne mogu proizvesti", rekao je Boscarol.

Američko tržište do sada se opskrbljivalo preko različitih agencija za istog kupca, tj. Američku vojsku. Do sada je tamo prodano nekoliko desetaka takvih zrakoplova. To su definitivno velike, višemilijunske ponude, ali o svemu vlada zavjet šutnje, pa Boscarol nije želio objaviti više informacija o prodaji.

"Predviđamo da će ovaj dio našeg programa u budućnosti biti još zanimljiviji, jer je ova referenca, koja je sada objavljena, već pokrenula potražnju drugdje u svijetu. Posljednjih dana primili smo konkretne upite iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije o sličnim zrakoplovima. Rad za američku vojsku najviši je standard, a ako vas prihvate, proizvod je dobar i prepoznat je bilo gdje u svijetu, bilo da je to prijatelj ili neprijatelj SAD-a", dodao je.

Predstavnici specijalnih snaga najveće vojske na svijetu došli su u Pipistrel prije gotovo deset godina, kada su počeli razgovarati o poslu. Proizvođač iz Ajdovščine isporučuje Amerikancima avionima već sedam godina i čini se da su s njima zadovoljni.

Tagovi: Pipistrel, Ivo Boscarol, američka vojska, Pentagon
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE