GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pipistrel proizvodi letjelice i za američku vojsku

Pipistrel proizvodi letjelice i za američku vojsku
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2020 / 19:58
Autor: SEEbiz
AJDOVŠČINA - Slovenski Pipistrel već sedam godina isporučuje letjelice za nadzor zrakoplova specijalnoj jedinici američke vojske.

Posao za američku vojsku jedna je od najvećih referenci za potencijalne kupce, što pokreće potražnju i drugdje u svijetu, rekao je direktor tvrtke i suvlasnik tvrtke Ivo Boscarol za STA. Smatra da će i ubuduće surađivati s Amerikancima.

"Zanimljivo je da su američka vojska i vojna industrija najveći izvoznici zrakoplova na svijetu, a onda dođu do nekih zrakoplova u maloj Sloveniji, i u još manjoj Ajdovščini, jer tako dobre i kvalitetne, i za takvu cijenu, sami ne mogu proizvesti", rekao je Boscarol.

Američko tržište do sada se opskrbljivalo preko različitih agencija za istog kupca, tj. Američku vojsku. Do sada je tamo prodano nekoliko desetaka takvih zrakoplova. To su definitivno velike, višemilijunske ponude, ali o svemu vlada zavjet šutnje, pa Boscarol nije želio objaviti više informacija o prodaji.

"Predviđamo da će ovaj dio našeg programa u budućnosti biti još zanimljiviji, jer je ova referenca, koja je sada objavljena, već pokrenula potražnju drugdje u svijetu. Posljednjih dana primili smo konkretne upite iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije o sličnim zrakoplovima. Rad za američku vojsku najviši je standard, a ako vas prihvate, proizvod je dobar i prepoznat je bilo gdje u svijetu, bilo da je to prijatelj ili neprijatelj SAD-a", dodao je.

Predstavnici specijalnih snaga najveće vojske na svijetu došli su u Pipistrel prije gotovo deset godina, kada su počeli razgovarati o poslu. Proizvođač iz Ajdovščine isporučuje Amerikancima avionima već sedam godina i čini se da su s njima zadovoljni.

Tagovi: Pipistrel, Ivo Boscarol, američka vojska, Pentagon
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE