GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pipistrelu veliki ugovor s Mađarima

Pipistrelu veliki ugovor s Mađarima
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2021 / 07:41
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Slovenski proizvođač ultralakih aviona Pipistrel potpisao je ugovor s mađarskim Genevation Aircraft o prodaji Pipistreloveg aviona VIRUS SW 121A explorer u Mađarskoj te ugovor o pravima prodaje tog aviona za koji tvrtka kaže da vrijedi više od 100 milijuna eura za period više od deset godina.

Ugovor je potpisan na otvaranju 53. međunarodnog sajma obrta u Celju u prisustvu mađarskog premijera Viktora Orbana i slovenskog premijera Janeza Janše.

Sporazum predviđa organizaciju proizvodnje certificiranih aviona u Mađarskoj, konačnu montažu aviona u Mađarskoj za tržišta Mađarske, bivšeg Sovjetskog Saveza, Afrike, Slovačke, Češke, Poljske, Turske i Izraela te suradnju u razvoju poslovnih mogućnosti i proizvodnju suvremenih kompozitnih struktura, dijelova i programa aviona za namjenske projekte i avione s nultom emisijom.

Kako je povodom potpisivanja ugovora rekao direktor Pipistrela Ivo Boscarol, inicijativa za uspostavu proizvodnje aviona u Mađarskoj potekla je prije dvije godine.

Prema njegovim riječima, ova zemlja je tehnološki visoko razvijena, ali nema vlastitu proizvodnju aviona i planiranje aviona. Međutim, jedna od strategija ove zemlje, prema Boscarolu, jeste da postane jaka i na području avijacije.

Nakon dvije godine, došlo je do inicijative i na državnom nivou, dvije vlade su prije nekoliko mjeseci potpisale sporazum o saradnji u avijaciji, koji su također potpisale i tvrtke.

Pipistrel-ovi SW 121 pripadaju obitelji aviona s certifikatom tipa EASA za dnevne i noćne operacije, koji su najnapredniji avioni s dva sjedišta u svojoj kategoriji.
Opremljeni su letačkim instrumentima bez vanjske vidljivosti i ekranima osjetljivim na dodir, naprednim autopilotom, sistemom za spašavanje padobranom i opremom za paraglajder, što ih čini idealnim za razne aktivnosti: osnovnu i naprednu obuku pilota, klupske aktivnosti, snimanje iz zraka, kartografiju, 3D skeniranje terena, igru i kontrola šuma, praćenje požara, zagađenja i prirodnih katastrofa, promatranje prometa i pomoć u katastrofama.
Zbog svog tihog rada i sposobnosti idealni su i za neke vojne i odbrambene svrhe, kontrolu državne granice, nadzor konvoja, sprečavanje kriminala, zaštitu teritorija i sigurnost posebnih događaja.

Tagovi: Pipistrel, Ivo Boscarol, Genevation Aircraft
PROČITAJ I OVO
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
LETOVI
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
BEOGRAD - Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara.
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
ISTRAGA
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja otvorio je istragu protiv Ryanaira zbog moguće zlouporabe dominantnog položaja koja je nanijela "ozbiljnu i nepopravljivu" štete putničkim agencijama, drugim prijevoznicima i putnicima, izvijestile su u ponedjeljak novine Il Messaggero.
Dioničari U.S. Steela prihvatili japansku ponudu unatoč Bidenovom protivljenju
ZELENO SVJETLO
Dioničari U.S. Steela prihvatili japansku ponudu unatoč Bidenovom protivljenju
NEW YORK - Vlasnici američkog proizvođača čelika U.S. Steela prihvatili su 14.9 milijardi dolara vrijednu ponudu Nippon Steela, utirući put japanskom vlasniku, unatoč crvenom svjetlu Bijele kuće i kritikama sindikata.
Walmart varao kupce na mesu
PREVARE
Walmart varao kupce na mesu
NEW YORK - Poznati američki lanac trgovina "Walmart" nagodio se za 45 milijuna dolara nakon tužbe u kojoj su ga potrošači optuživali da je godinama varao mjere mesa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE