GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pivovarna Laško reže plan investicija

Pivovarna Laško reže plan investicija
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2020 / 08:12
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LAŠKO - Generalni direktor Pivovarne Laško Union, Zooullis Mina, rekao je za STA da epidemija ima jak utjecaj na poslovanje, ali da se nada da će uspjeti smanjiti pad sa 20 posto u vrijeme najveće krize na nizak dvoznamenkasti broj do kraja godine.

Prošloga tjedna Pivovarna Laško Union objavila je poslovne rezultate za prošlu godinu. Tvrtka je u 2019. ostvarila 156,5 milijuna eura prihoda, što je 2,2 posto više u odnosu na godinu prije. Čista dobit porasla je za 4,1 milijuna eura, na 24,4 milijuna eura.

Važan doprinos tome dao je rast na stranim tržištima, što je uglavnom posljedica veće prodaje tvrtkama u grupi Heineken, u čijem je pivovara vlasništvu od 2016. godine.

Mina je rekao da su zadovoljni prošlogodišnjim rezultatima, a epidemija Covid-19 imala je značajan utjecaj na njihovo poslovanje u prvoj polovici 2020. godine. Zatvaranje barova, restorana, hotela i ostalih ugostiteljskih objekata uslijedilo je nakon gotovo 100-postotnog pada prodaje u segmentu hotela, restorana i ugostiteljstva (Horeca).

Koronakriza također je utjecala na ulaganja. Tvrtka je od preuzimanja imala prosječna ulaganja između 11 i 12 milijuna eura godišnje, rekao je Mina i planirala je uložiti oko 10 miliona godišnje prije izbijanja novog koronavirusa. Zbog razloga povezanih s epidemijom i ograničenjima koja su usvojena morali su smanjiti ovaj plan za oko trećinu na razinu između šest i sedam milijuna eura.

Pivovarna Laško Union postala je još važniji regionalni igrač od preuzimanja Heinekena.

Mnogo piva, bilo pod vlastitim brandovima, bilo pod Heinekenom, isporučuje se u Hrvatsku, Srbiju i Italiju i zajedno izvozi u nešto više od 20 zemalja, ne samo u jugoistočnu Europu, već i drugdje, rekao je Mina.

Tagovi: Pivovarna Laško, Heineken, Zooulis Mina
PROČITAJ I OVO
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
NAJAVE
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
BEOGRAD - Pošta Srbije najavila je nedavno kako se očekuje da će Air Serbia uskoro pokrenuti letove za Daleki istok, što će stvoriti dodatne mogućnosti prijevoza poštom.
Lufthansa smanjila gubitak
POBOLJŠANJE
Lufthansa smanjila gubitak
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa priopćio je danas da je dodatno smanjio gubitke u drugom tromjesečju 2021. godine i zabilježio prvi pozitivan novčani tok od početka korona krize, zahvaljujući bržem smanjenju troškova od planiranog.
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
LETOVI
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
RIJEKA - U nedjelju 31. listopada 2021. polijeće nova linija Trst-Bruxelles kojom upravlja Ryanair.
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
POTEZI
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
KIJEV - Ukrajinski sud odlučio je vratiti u stopostotno državno vlasništvo tvornicu titana i magnezija koja je u 49-postotnom vlasništvu ukrajinskog oligarha Dmitrija Firtaša, izvijestio je specijalizirani ured za suzbijanje korupcije (SAP).
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
SVE GORE
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
BAR - Barska plovidba je za šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak u poslovanju od 1,6 miliona eura, što je značajno lošiji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 125 hiljada eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE