GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca

Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2021 / 09:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec.

Suradnja dviju domaćih proizvodnih perjanica Fortenova grupe rezultirala je sa čak sedam proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, uz 100 % okusa; a ne sadržavaju jaja, gluten i soju zbog čega su pogodni i za vegane i vegetarijance kao i za fleksitarijance.

Linija Planet of plants sadrži burger, salamu, ulje, majonezu, umak, namaz i kockicu. Osim u Hrvatskoj, proizvodi se mogu naći na tržištu Slovenije, a od rujna i u Srbiji, s planom širenja plasmana na inozemna tržišta.

- Iznimno smo ponosni što domaćim potrošačima prvi na tržištu možemo ponuditi liniju proizvoda biljnog podrijetla koja je još jedan dokaz kako i u Hrvatskoj imamo znanje i iskustvo kojim možemo konkurirati i uz pomoć kolega stručnjaka razvijati proizvode koji idu u korak sa svjetskim trendovima, izjavio je Slaven Ružić, direktor PIK Vrbovca.

Povodom predstavljanja Planet of plants linije proizvoda, Tomislav Alagušić, direktor Zvijezde, izjavio je: - Biljne alternative mesu budućnost su industrije hrane pa je iskorak na novo tržište logičan nastavak poslovanja za Zvijezdu. Tržišni smo lider u proizvodnji biljnih ulja i ove godine obilježavamo 105 godina kako predvodimo trendove uvodeći inovativne proizvode koji odgovaraju potrebama potrošača. Zvijezda će ujedno s linijom proizvoda Planet of plants pomoći i u širenju svijesti o važnosti prehrane temeljene na biljnoj osnovi i kod onih potrošača koji nisu nužno vegani i/ili vegetarijanci.

Planet of plants linija proizvoda nastala je kroz sinergiju zaposlenika Fortenova grupe, ulaganjem u nove tehnologije i praćenjem nutricionističkih i zdravstvenih trendova s ciljem razvoja vrhunskih proizvoda, uz racionalno korištenje sirovina, potrošnju energije i učinkovito gospodarenje otpadom.

Plant based, naime, postaje sve popularniji oblik prehrane. Očuvanje okoliša, smanjenje globalnog siromaštva, zaštita životinjskog svijeta i povoljan utjecaj na zdravlje samo su neki od razloga zbog kojih se odlučujemo na jelovnik uključiti što više namirnica biljnog podrijetla. Uz to, bilježi se golem potencijal samog vegan tržišta koje godišnje raste u prosjeku 7,6%, te se procjenjuje da će do 2026. godine vrijediti 6,5 milijardi dolara.

Jednostavna priprema
Sočno meso Planet of plants burgera pomno je pripremljeno od proteina graška i namirnica 100 % biljnog podrijetla i bogato vlaknima, proteinima i omega 3 masnim kiselinama, a ne sadrži soju i gluten. Burger pun okusa jednostavan je za pripremu, i spreman za ubaciti u pecivo već nakon 2 do 3 minute pečenja sa svake strane, na tavi ili roštilju.

Pripremiti ga možete uz malo Planet of plants ulja koje je mješavina onog najboljeg od suncokretova i konopljinog ulja i prirodno je bogato vitaminom E ili uz Planet of plants kockicu, kokosovog ulja neutralnog okusa i mirisa za prženje i za pečenje.

Planet of plants salama izrađena je od proteina suncokreta, bogata je vlaknima, proteinima i omega 3 masnim kiselinama, a ne sadrži soju i gluten. Odlično će se slagati s Planet of plants majonezom bez jaja, koja će okusom nadopuniti sendvič ili salatu, a pripremljena je od suncokretova ulja i ekstrakta riže, s dodatkom praha psillyiuma i bambusa.

Planet of plants linija sadrži još i delikates umak koji je kombinacija đumbira, kurkume i kumina za ljetne salate i jela od ribe, dok će doručak obogatiti Planet of plants namaz pripremljen od ulja i sjemenki konoplje, odlične mazivosti, a koji obiluje hranjivim omega 3 masnim kiselinama..

Za fleksitarijance i sve ostale
Planet of plants linija proizvoda namijenjena je svima, kao i svim različitim prehrambenim stilovima, bez obzira kako se nazivali, uključujući i sve pojedince koji se ne žele odreći mesa, premda prednost daju namirnicama biljnog podrijetla - danas popularno zvanim fleksitarijancima. Zbog pažljivo biranih sastojaka, pogodna je i za vegane, odnosno osobe koje izbjegavaju sve namirnice životinjskog podrijetla, kao i za vegetarijance, a njezina je načela jednostavno usvojiti već danas.

Tagovi: Planet of plants, Zvijezda, Slaven Ružić, PIK Vrbovec, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE