GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o dugu bolnica: Ne vidim sistemski problem

Plenković o dugu bolnica: Ne vidim sistemski problem
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2021 / 11:28
Autor: SEEbiz / N1 info
KOPRIVNICA - Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je u Koprivnici.

U 9,30 sati sastao se s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Mišelom Jakšićem, a potom je posjetio tvrtku Podravka d.d. gdje se sastao s članovima Uprave, kojoj je, od veljače ove godine, na čelu Martina Dalić.

“Drago mi je da su brojni projekti koje je vlada ovdje podupirala u tijeku. Mislim na željezničke projekte, aktivnosti vezane za izgradnju brze ceste te napredak u aktivnostima aglomeracije”, kazao je nakon sastanka Plenković.

“Što se tiče Podravke, jedne od naših najznačajnijih kompanija, rezultati iz prošle godine su jako dobri, dobit 247 milijuna kuna, 6000 zaposlenih, prosječna plaća je 6000 kuna što je jako visoko. Dionica je skočila u prvih nekoliko mjeseci 2021. oko 15%”, dodao je.

Komentirao je probleme s isporukom lijekova u nekim bolnicama zbog duga prema veledrogerijama.

“Pozicija je jednaka. Beroš i Marić razgovaraju s predstavnicima veledrogerijama, rvjerujem da je riječ o ozbiljnim ljudima i da se normalno nastavlja isporuka lijekova. Isplaćeno je 980 milijuna kuna, većina tih sredstava je završila kod veledrogerija. Pronaći ćemo rješenja koja će omogućiti normalnu isporuku lijekova i funkcioniranje zdravstvenog sustava, a obveze će se rješavati. Mislim da će sve bolnice dobiti lijekove”, kazao je Plenković.

“Ne vidim sistemski problem, on je više u eteru nego realnosti”, dodao je.

Osvrnuo se i na reakciju predsjednika Zorana Milanovića koji je komentirao izjave predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića na Aktualnom satu.

“Koliko je uvreda upućeno meni, mogu se samo smijati. Komentiranje aktualnog sata – tim se predsjednik bavi?”, rekao je Plenković.

Tagovi: dug bolnica, Andrej Plenković, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE