GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plinacro za tri projekta kibernetičke sigurnosti dobiva novac iz EU fondova

Plinacro za tri projekta kibernetičke sigurnosti dobiva novac iz EU fondova
FONDOVI EU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2019 / 20:52
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Plinacro je u četvrtak objavio da je formaliziran potpis ugovora kojim ta tvrtka dobiva bespovratnih oko 641 tisuću eura iz EU fonda CEF Telekom za tri projekta vezana za kibernetičku sigurnost.

Europska komisija je krajem travnja Plinacru odobrila oko 641 tisuću eura bespovratnih sredstava iz EU fonda CEF Telekom za tri projekta vezana za kibernetičku sigurnost, a tvrtka je sada s Izvršnom agencijom za inovacije i mreže (INEA) potpisala ugovore za dodjelu sredstava, priopćeno je iz hrvatskog operatora plinskog transportnog sustava.

Ta je sredstva Plinacro dobio temeljem prijave projekata na natječaj fonda CEF Telekom, a bit će iskorištena za povećanje kibernetičke sigurnosti korporativne informatičke mrežne infrastrukture kao i informacijskih sustava za pružanje Plinacrovih usluga kao operatora transportnog sustava.

Tomu su, pak, prethodili direktiva Europskog parlamenta i Vijeća EU o mjerama za visoku zajedničku razinu sigurnosti mrežnih i informacijskih sustava (NIS Direktiva) koja je u hrvatsko zakonodavstvo implementirana kroz Zakon o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga. Temeljem tog zakona,

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike identificiralo je Plinacro kao operatora ključne usluge transporta plina. Time je tvrtka, u cilju ispunjavanja zahtjeva iz ranije spomenute uredbe i zakona, postala obveznik provedbe niza mjera i aktivnosti od kojih će veći dio biti ispunjen realizacijom projekata za koje su joj sada odobrena bespovratna sredstva, objašnjava se u priopćenju.

Također se podsjeća da je Plinacro i ranije bio uspješan u povlačenju sredstava iz CEF fonda, tako da ukupan iznos bespovratnih sredstava koje je pribavio hrvatski operator plinskog transportnog sustava sada doseže 24 milijuna eura.

Tagovi: Plinacro, cyber sigurnost, fondovi EU
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući
ŽIVOTNA SREDINA
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući

BEOGRAD - Nedavna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će o izgradnji rudnika litijuma u Jadru odlučivati građani na referendumu izazvala je pažnju javnosti ali ju je istovremeno i podelila.

Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE