GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plinio Cuccurin novi predsjednik Nadzornog odbora Alpha Adriatica

Plinio Cuccurin novi predsjednik Nadzornog odbora Alpha Adriatica
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2022 / 10:40
Autor: SEEbiz
PULA - Tvrtka Alpha Adriatic čija je osnovna djelatnost međunarodni pomorski prijevoz rasutih i tekućih tereta uključujući i naftnih produkata i kemikalija te pružanje svih vrsta usluga vezanih uz pomorsku djelatnost u utorak je imenovala Plinija Cuccurina za predsjednika Nadzornog odbora.

Uz ostale odluke Glavne skupštine, Plinio Cuccurin i Janez Zevnik imenovani su kao članovi Nadzornog odbora još prošloga petka, dok je danas odlučeno kako će Plinio Cuccurin obnašati dužnost predsjednik NO-a, Janez Zevnik zamjenika, a Robert Banko postao je član NO-a kao predstavnik radnika. Novi su članovi Nadzornog odbora imenovani na mandatno razdoblje od četiri godine (od 30. kolovoza 2022. do 30. kolovoza 2026. godine), navodi se u priopćenju.

''Plinio Cuccurin, poznati hrvatski poduzetnik, zajedno s Janezom Zevnikom, svojim će stručnim kompetencijama, uz obavljanje zadaće nadzornog tijela, pružati podršku u budućem rastu i razvoju tvrtke Alpha Adriatic. Novi sastav Nadzornog odbora, svojom vizijom i znanjem, u pozitivnom ozračju i sinergiji s Upravom, djelatnicima i pomorcima radit će na dobrobit društva i dioničara što predstavlja priliku za daljnji razvoj i širenje poslovanja tvrtke u nadolazećem periodu'', navodi se.

Kako je istaknuto na Glavnoj skupštini, tijekom proteklog razdoblja tvrtka je zahvaljujući predanom radu svih zaposlenika i partnera, postigla nagodbu sa stranim vjerovnicima, a s domaćim je postigla pravomoćni predstečajni sporazum. Također, uspješno su realizirane dvije značajne transakcije kojima je značajno smanjena kreditna izloženost tvrtke – refinanciranje broda „Stoja“ i prodaja broda „Champion Istra“. S druge strane, u pravom tržišnom trenutku kupljeni su brodovi „Punta“ i „Valovine“.

Kada je riječ o financijskim rezultatima, u 2021. godini ostvaren je drugi najbolji rezultat u povijesti tvrtke po kriteriju konsolidirane neto dobiti u iznosu od gotovo 111 milijuna kuna. Na pozitivne financijske rezultate utjecali su viši prihodi od vozarina u segmentu suhih tereta, prihod od ukidanja umanjenja vrijednosti brodova iz ranijih godina te priznavanje odgođenog prihoda broda „Champion Istra“.
Tvrtka Alpha Adriatic i u nadolazećem razdoblju ostaje fokusirana na redovno servisiranje svojih obveza koje proizlaze iz predstečajnog sporazuma, povećanje svoje učinkovitosti te svoje širenje, navodi se u priopćenju.

Tagovi: Plinio Cuccurin, Alpha Adriatic, Janez Zevnik
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE