GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pliva za proizvodnju dezinficijensa uvela rad u trećoj smjeni

Pliva za proizvodnju dezinficijensa uvela rad u trećoj smjeni
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 11:52
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Nakon što su građani opustošili ljekarne i drogerije pokupovavši do zadnje maske i sredstva za dezinfekciju ruku uskoro bi police mogle biti barem dijelom popunjene. Naime, veledrogerije pokušavaju nabaviti i maske za jednokratnu uporabu kao i one višekratne te dostatnu količinu sredstava za dezinfekciju.

“Naš galenski laboratorij značajno je povećao proizvodnju dezinfekcijskih sredstava i uskoro se može očekivati da stignu u naše ljekarne. Osim toga, dio proizvodnje ići će u gradske tvrtke za zaštitu djelatnika koji rade sa strankama”, kaže za Jutarnji list ravnateljica zagrebačkih Gradskih ljekarni, Nada Jembrek.

Zbog velikog rasta potražnje za dezinfekcijskim sredstvima, Pliva je odlučila povećati njihovu proizvodnju, doznajemo u toj farmaceutskoj kompaniji.

- Proizvodnja dezinficijensa je povećana, na njihovoj se proizvodnji sada radi u tri smjene - kažu nam u Plivi.

Posljednjih je dana posebno problematičan bio nedostatak Plivasept Bluea, tekućine za dezinfekciju ruku. Naime, zbog naglog rasta potražnje za tim dezinficijensom, što je izravna posljedica pojave koronavirusa (i) u Hrvatskoj te preporuka nadležnih da se pojačaju mjere osobne higijene, Plivasept Blue je, kako doznajemo, praktično razgrabljen. Ili, preciznije, potrošači su kupili sve količine koje su bile u prodaji.

- Činjenica je da je zbog povećane potražnje došlo do kratkotrajne nestašice. No, povećali smo proizvodnju i isporučili veće količine tog proizvoda veledrogerijama nego inače, a one ga dalje distribuiraju - ističu u Plivi.

Dodaju kako je u ovom trenutku jako teško procijeniti kako će se dalje razvijati potražnja za dezinficijensima. Ističu i kako je na tržištu nedostajao samo Plivasept Blue, dok su se ostali dezinficijensi mogli kupiti.

U osječkoj Saponiji jučer doznajemo da imaju upite za povećanje isporuka proizvoda namijenjenih dezinfekciji ruku i prostora.

- Već imamo upite iz Hrvatske i inozemstva za te proizvode i spremni smo za proizvodnju i za dodatne povećane potrebe - navodi direktorica marketinga Saponije Tihana Kostenko.

Zagrebački Labud, kako nam je navela izvršna direktorica Meteor Grupe-Labuda Ivana Barišić, planira povećanje proizvodnje dezinfekcijskih proizvoda zbog povećane potražnje.

- Proizvoda za higijenu kućanstva ima dovoljno, dok proizvoda za profesionalnu upotrebu u ovome trenutku, zbog povećane potražnje, više nemamo na skladištu, ali ćemo angažirati dodatne proizvodne kapacitete kako bismo i u tom segmentu mogli odgovoriti na velik broj upita naših kupaca - najavljuje Ivana Barišić.

I veledrogerija Oktal Pharma najavljuje da će vjerojatno uspjeti uskoro nabaviti barem 7000 višekratnih maski te oko 12.000 onih za jednokratnu uporabu. U planu je nabava i dezinfekcijskih sredstava. Sličnu informaciju dobili smo i od Medike.

Tagovi: Pliva, Medika, Saponia, Labud, Meteor Grupa, Gradske ljekarne Zagreb, Plivasept Blue, koronavirus, dezinficijens
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE