GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pliva za proizvodnju dezinficijensa uvela rad u trećoj smjeni

Pliva za proizvodnju dezinficijensa uvela rad u trećoj smjeni
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 11:52
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Nakon što su građani opustošili ljekarne i drogerije pokupovavši do zadnje maske i sredstva za dezinfekciju ruku uskoro bi police mogle biti barem dijelom popunjene. Naime, veledrogerije pokušavaju nabaviti i maske za jednokratnu uporabu kao i one višekratne te dostatnu količinu sredstava za dezinfekciju.

“Naš galenski laboratorij značajno je povećao proizvodnju dezinfekcijskih sredstava i uskoro se može očekivati da stignu u naše ljekarne. Osim toga, dio proizvodnje ići će u gradske tvrtke za zaštitu djelatnika koji rade sa strankama”, kaže za Jutarnji list ravnateljica zagrebačkih Gradskih ljekarni, Nada Jembrek.

Zbog velikog rasta potražnje za dezinfekcijskim sredstvima, Pliva je odlučila povećati njihovu proizvodnju, doznajemo u toj farmaceutskoj kompaniji.

- Proizvodnja dezinficijensa je povećana, na njihovoj se proizvodnji sada radi u tri smjene - kažu nam u Plivi.

Posljednjih je dana posebno problematičan bio nedostatak Plivasept Bluea, tekućine za dezinfekciju ruku. Naime, zbog naglog rasta potražnje za tim dezinficijensom, što je izravna posljedica pojave koronavirusa (i) u Hrvatskoj te preporuka nadležnih da se pojačaju mjere osobne higijene, Plivasept Blue je, kako doznajemo, praktično razgrabljen. Ili, preciznije, potrošači su kupili sve količine koje su bile u prodaji.

- Činjenica je da je zbog povećane potražnje došlo do kratkotrajne nestašice. No, povećali smo proizvodnju i isporučili veće količine tog proizvoda veledrogerijama nego inače, a one ga dalje distribuiraju - ističu u Plivi.

Dodaju kako je u ovom trenutku jako teško procijeniti kako će se dalje razvijati potražnja za dezinficijensima. Ističu i kako je na tržištu nedostajao samo Plivasept Blue, dok su se ostali dezinficijensi mogli kupiti.

U osječkoj Saponiji jučer doznajemo da imaju upite za povećanje isporuka proizvoda namijenjenih dezinfekciji ruku i prostora.

- Već imamo upite iz Hrvatske i inozemstva za te proizvode i spremni smo za proizvodnju i za dodatne povećane potrebe - navodi direktorica marketinga Saponije Tihana Kostenko.

Zagrebački Labud, kako nam je navela izvršna direktorica Meteor Grupe-Labuda Ivana Barišić, planira povećanje proizvodnje dezinfekcijskih proizvoda zbog povećane potražnje.

- Proizvoda za higijenu kućanstva ima dovoljno, dok proizvoda za profesionalnu upotrebu u ovome trenutku, zbog povećane potražnje, više nemamo na skladištu, ali ćemo angažirati dodatne proizvodne kapacitete kako bismo i u tom segmentu mogli odgovoriti na velik broj upita naših kupaca - najavljuje Ivana Barišić.

I veledrogerija Oktal Pharma najavljuje da će vjerojatno uspjeti uskoro nabaviti barem 7000 višekratnih maski te oko 12.000 onih za jednokratnu uporabu. U planu je nabava i dezinfekcijskih sredstava. Sličnu informaciju dobili smo i od Medike.

Tagovi: Pliva, Medika, Saponia, Labud, Meteor Grupa, Gradske ljekarne Zagreb, Plivasept Blue, koronavirus, dezinficijens
PROČITAJ I OVO
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
UPOZORENJE
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
ZAGREB - Kraš je priopćio kako zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih virusom COVID-19 i razornim potresom u Zagrebu imaju poteškoća u prikupljanju i obradi dokumentacije potrebne za provedbu knjiženja pa posljedično time i izradu tromjesečnih financijskih izvješća za prvo tromjesečje 2020. godine.
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
LETOVI
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
ZAGREB – Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa u svijetu i Republici Hrvatskoj, Croatia Airlines od 10. ožujka kontinuirano smanjuje planirani opseg reda letenja.
Maistra s tri otvorena hotela, plaće neupitne, ali traži dodatne mjere Vlade
HOTELIJERI
Maistra s tri otvorena hotela, plaće neupitne, ali traži dodatne mjere Vlade
ROVINJ - Hotelska grupacija Maistra iz sastava Adris Grupe trenutno među rijetkima u Hrvatskoj ima otvorene hotele i to njih tri, a iako zbog pandemije covid-a 19 neko vrijeme neće imati poslovne aktivnosti ni dotok prihoda,osigurala je sredstva za nesmetanu isplatu plaća, ističu za Hinu iz Maistre.
easyJet prizemljio kompletnu flotu
POTEZI
easyJet prizemljio kompletnu flotu
LONDON - Britanski niskobudžetni prijevoznik easyJet prizemljio je cijelu flotu zrakoplova zbog pandemije koronavirusa, objavila je tvrtka.
Njemačka kreće s izravnim uplatama samozaposlenima i malim tvrtkama
UPLATE
Njemačka kreće s izravnim uplatama samozaposlenima i malim tvrtkama

BERLIN - Njemačke savezne zemlje počet će u ponedjeljak izravno uplaćivati novac na račune malih poduzeća, samozaposlenih, freelancera i poljoprivrednika teško pogođenih koronakrizom.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE