GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počinje projekt dogradnje luke Baška vrijedan 41,1 milijun kuna

Počinje projekt dogradnje luke Baška vrijedan 41,1 milijun kuna
LUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 16:41
Autor: SEEbiz / H
BAŠKA - Ugovor o izvođenju radova dogradnje luke Baška, u projektu vrijednom ukupno 41,1 milijun kuna, potpisali su u četvrtak ravnatelj Županijske lučke uprave Krk Goran Lajnert i predstavnik izvođača radova, direktor tvrtke Aqua Mont Service Zdenko Dvornik, a bio je nazočan i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković .

Potpisivanjem ugovora o izvođenju radova označen je početak radova u luci Baška. Uz taj, potpisani su i ugovori o stručnom nadzoru građenja, vođenju građevinskog dijela projekta te o projektantskom nadzoru.

Od 41,1 milijuna ukupne vrijednosti projekta, europska bespovratna sredstva su 39,7 milijuna kuna, a ostatak financira Županijska lučka uprava Krk.

Radovi će obuhvatiti dogradnju postojećeg pristana, osigurati nužnu zaštitu akvatorija unutar lučkog područja te odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj plovidbi.

Razina usluge za korisnike javnih brodskih linija bit će veća, ponajprije zbog uređenja prilaza za osobe s invaliditetom te veće dostupnosti putničkog terminala vozilima dostave i hitne pomoći. Rok završetka radova je prosinac 2023.

Ministar Butković rekao je da je u suradnji sa županijskim lučkim upravama u Primorsko-goranskoj županiji, tj. u svih 7 obalnih županija, pokrenut veliki investicijski ciklus ulaganja u luke i pomorsko dobro.

"To je sada preko milijardu kuna aktivnih projekata, kojima se u svih sedam obalnih županija ulaže u pomorsko dobro, luke, rive, lukobrane, s 85 posto bespovratnih sredstava i na to možemo biti ponosni. Mi smo pomorska zemlja, okrenuta moru, a činjenica je da se u posljednje vrijeme nije ulagalo dovoljno, ulagalo se u održavanje, ali velikih investicija nije bilo, pa smo iskoristili priliku da uz pomoć europskih fondova, iz Operativnog programa Koherentnost i kohezija, u ovoj omotnici ugovorimo preko milijardu kuna projekata", izjavio je.

Butković je kazao da se na području Primorsko-goranske županije provodi pet takvih projekata, svi su aktivni, a neki se privode kraju, bez većih problema.

Župan Zlatko Komadina naveo je da je Primorsko-goranska županija poznata po ulaganjima u pomorsko dobro, pogotovo u sustav lučkih uprava. Naglasio je da su županijske lučke uprave, čiji su prihodi sada oko 60 milijuna kuna na godinu, partner ministarstvu za povlačenje sredstava Europske unije.

Projekt dogradnje luke Baška jedan je od prvih projekata prijavljenih na drugi krug poziva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, kojim se europska sredstva ulažu u lučku infrastrukturu, a povezuje otoke i osigurava kvalitetnije i sigurnije povezivanje otoka s kopnom.

Provodi ga Županijska lučka uprava Krk, a započeo je u rujnu potpisivanjem Ugovora o financiranju između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Županijske lučke uprave Krk, koja je korisnik bespovratnog novca europskih fondova.

Tagovi: Luka Baška, Oleg Butković, Goran Lajnert, Aqua Mont Service, Zdenko Dvornik
PROČITAJ I OVO
Air Serbia: Etihad se ne povlači, već smanjuje svoj udeo zbog poremećaja u poslovanju
POJAŠNJENJE
Air Serbia: Etihad se ne povlači, već smanjuje svoj udeo zbog poremećaja u poslovanju
BEOGRAD - Air Serbia saopštila je da se Etihad, manjinski partner države Srbije u toj kompaniji, ne povlači, već u procesu dokapitalizacije usled poremećaja u poslovanju izazvanih pandemijom koronavirusa smanjuje svoj udeo.
Šest banaka kreditira Holding s 240 milijuna kuna
SPORNI KREDIT
Šest banaka kreditira Holding s 240 milijuna kuna
ZAGREB - Zagrebački holding i šest banaka potpisali su ugovor o kreditu od 240 milijuna eura, koji je pripremljen u spornoj proceduri ishođenja sudužništva triju gradskih komunalnih poduzeća.
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
KARIJERE
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
ZAGREB - Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke, nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK koje okuplja velika i srednja poduzeća. Na izbornoj sjednici Udruženja, naglašeno je kako će se kao i do sada, zagovarati interesi članova HGK pred tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
DOKAPITALIZACIJA
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - Iz Đuro Đaković grupe izvijestili su danas da su zaprimili potvrdu banke o uplati novčanog uloga češkog DD Acquisitiona, sukladno odluci o povećanju temeljnog kapitala društva unosom novca i prava uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla ugovorio je tijekom kolovoza i rujna nekoliko značajnih ugovora, vrijednih više od 46 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE