GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počinje projekt dogradnje luke Baška vrijedan 41,1 milijun kuna

Počinje projekt dogradnje luke Baška vrijedan 41,1 milijun kuna
LUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 16:41
Autor: SEEbiz / H
BAŠKA - Ugovor o izvođenju radova dogradnje luke Baška, u projektu vrijednom ukupno 41,1 milijun kuna, potpisali su u četvrtak ravnatelj Županijske lučke uprave Krk Goran Lajnert i predstavnik izvođača radova, direktor tvrtke Aqua Mont Service Zdenko Dvornik, a bio je nazočan i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković .

Potpisivanjem ugovora o izvođenju radova označen je početak radova u luci Baška. Uz taj, potpisani su i ugovori o stručnom nadzoru građenja, vođenju građevinskog dijela projekta te o projektantskom nadzoru.

Od 41,1 milijuna ukupne vrijednosti projekta, europska bespovratna sredstva su 39,7 milijuna kuna, a ostatak financira Županijska lučka uprava Krk.

Radovi će obuhvatiti dogradnju postojećeg pristana, osigurati nužnu zaštitu akvatorija unutar lučkog područja te odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj plovidbi.

Razina usluge za korisnike javnih brodskih linija bit će veća, ponajprije zbog uređenja prilaza za osobe s invaliditetom te veće dostupnosti putničkog terminala vozilima dostave i hitne pomoći. Rok završetka radova je prosinac 2023.

Ministar Butković rekao je da je u suradnji sa županijskim lučkim upravama u Primorsko-goranskoj županiji, tj. u svih 7 obalnih županija, pokrenut veliki investicijski ciklus ulaganja u luke i pomorsko dobro.

"To je sada preko milijardu kuna aktivnih projekata, kojima se u svih sedam obalnih županija ulaže u pomorsko dobro, luke, rive, lukobrane, s 85 posto bespovratnih sredstava i na to možemo biti ponosni. Mi smo pomorska zemlja, okrenuta moru, a činjenica je da se u posljednje vrijeme nije ulagalo dovoljno, ulagalo se u održavanje, ali velikih investicija nije bilo, pa smo iskoristili priliku da uz pomoć europskih fondova, iz Operativnog programa Koherentnost i kohezija, u ovoj omotnici ugovorimo preko milijardu kuna projekata", izjavio je.

Butković je kazao da se na području Primorsko-goranske županije provodi pet takvih projekata, svi su aktivni, a neki se privode kraju, bez većih problema.

Župan Zlatko Komadina naveo je da je Primorsko-goranska županija poznata po ulaganjima u pomorsko dobro, pogotovo u sustav lučkih uprava. Naglasio je da su županijske lučke uprave, čiji su prihodi sada oko 60 milijuna kuna na godinu, partner ministarstvu za povlačenje sredstava Europske unije.

Projekt dogradnje luke Baška jedan je od prvih projekata prijavljenih na drugi krug poziva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, kojim se europska sredstva ulažu u lučku infrastrukturu, a povezuje otoke i osigurava kvalitetnije i sigurnije povezivanje otoka s kopnom.

Provodi ga Županijska lučka uprava Krk, a započeo je u rujnu potpisivanjem Ugovora o financiranju između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Županijske lučke uprave Krk, koja je korisnik bespovratnog novca europskih fondova.

Tagovi: Luka Baška, Oleg Butković, Goran Lajnert, Aqua Mont Service, Zdenko Dvornik
PROČITAJ I OVO
Drvnoprerađivačka industrija suočena s padom narudžbi
PROBLEMI
Drvnoprerađivačka industrija suočena s padom narudžbi
ZAGREB - Domaći drvoprerađivači već dugo bilježe pad broja narudžbi. Kriza u industriji i stanogradnji na njemačkom tržištu prelila se i na druge zemlje eurozone, a posljedica je stagnacija u gradnji stanova i manje narudžbi parketa, podnih obloga i namještaja.
Zaključena 60 milijuna eura vrijedna investicija EBRD-a u društvo M Plus Croatia
KONSOLIDACIJA
Zaključena 60 milijuna eura vrijedna investicija EBRD-a u društvo M Plus Croatia
ZAGREB – Investicija Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Business Process Outsourcing (BPO) poslovnu vertikalu Mplus Grupe (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL), vrijedna 60 milijuna eura, dobila je regulatorna odobrenja nadležnih vlasti te je zaključena 21. svibnja.
Dionice Varteksa povlače se s burze
ODLUKE
Dionice Varteksa povlače se s burze
ZAGREB - Dioničari Varteksa na izvanrednoj glavnoj skupštini donijeli su odluku o povlačenju dionica te varaždinske kompanije s uvrštenja na Zagrebačkoj burzi, kao i odluke prvo o smanjivanju temeljnog kapitala, a potom i dokapitalizaciji.
Aurora Residences: FMTG predstavlja novi projekt u Falkensteiner Resortu Punta Skala
INVESTICIJE
Aurora Residences: FMTG predstavlja novi projekt u Falkensteiner Resortu Punta Skala
BEČ – Potražnja za apartmanima s dodatnom uslugom i dalje raste. FMTG je rano prepoznao ovaj trend i već 20 godina ih razvija pod brendom Falkensteiner Premium Living i integrira u infrastrukturu Falkensteiner hotela.
Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%
UZLET
Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%
LJUBLJANA - Grupa Triglav je u prvom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani povećala neto dobit za 154 posto na 36,6 milijuna eura, pri čemu je ukupni obujam poslovanja zadržala na prošlogodišnjoj razini; dosegnuo je 488,7 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE