GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka s Hrvatskim šumama dogovorila sanaciju šuma

Podravka s Hrvatskim šumama dogovorila sanaciju šuma
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2023 / 16:49
Autor: SEEbiz
SOKOLOVAC - Prigodna sadnja drveća održana je danas u Sokolovcu, povodom sklapanja sporazuma između Podravke i Hrvatskih šuma o sanaciji i obnovi šumskih područja.

U akciji će biti posađeno 4 tisuće novih sadnica hrasta lužnjaka.

-Čast mi je da zajedno u ovoj akciji širimo ekološku svijest u društvu, a ovdje danas je izuzetno značajno što se u tu akciji uključilo hrvatsko gospodarstvo. Poznato je kako Hrvatske šume gospodare s oko 50 posto kopnenog prostora, imamo izuzetno zdrave i kvalitetne šume, posjedujemo najveće certifikate zdravih šuma – rekao je Nediljko Dujić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma te zahvalio Podravki na uključivanju u ovu hvale vrijednu akciji održavanja eko sustava.

Tihomir Kolar, upravitelj Šumarije Sokolovac kazao je kako je ovaj odsjek porušen 2022. godine, a sada je u fazi popunjavanja s oko 30 tisuća komada sadnica.

-Vijek hrasta bio je 140 godina i morali smo ići u obnovu, a nove sadnice uzgojene su u našem rasadniku u Kloštru Podravskom – zaključio je Kolar.

-Današnje okupljanje početak je suradnje između Podravke i Hrvatskih šuma, a u okviru strategije održivog poslovanja. Cilj je sadnja 100 tisuća stabala do 2030. godine, kako bismo osnažili prirodnu apsorpciju ugljičnog dioksida. Ove godine posadit će se 14 tisuća stabala, četiri tisuće na ovome području, a 10 tisuća u Vrbovskom – rekla je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić te zahvalila Hrvatskim šumama na suradnji.

Sporazum između Podravke i Hrvatskih šuma dogovoren je u sklopu Strategije održivog poslovanja, gdje Podravka nastavlja s brigom o zelenom i zdravom okolišu kroz konkretne akcije koje će tome doprinijeti.

Tagovi: PodsraVKA, hRVVATSKE ŠUME, ŠUME, DALIĆ
PROČITAJ I OVO
Adris: Zaposlenicima za božićnice i nagrade za ostvarene rezultate 3.2 milijuna eura
POTEZI
Adris: Zaposlenicima za božićnice i nagrade za ostvarene rezultate 3.2 milijuna eura
ROVINJ- Adris grupa i tvrtke u njenom sastavu (Maistra, Croatia osiguranje, Cromaris i Abilia) i ove će godine, u skladu s kolektivnim ugovorima i ostvarenim rezultatima, svojim zaposlenicima isplatiti božićnicu i dar za djecu.
Accor otvara prvi Pullman u Hrvatskoj
HOTELI
Accor otvara prvi Pullman u Hrvatskoj
ZAGREB - Accor nastavlja dinamičan rast u Hrvatskoj. Globalni lider u hotelijerstvu, u suradnji s tvrtkom MPPD, partnerom u menadžmentu, predstavit će jedan od svojih premium brendova u Zagrebu. Pullman Zagreb prve će goste dočekati u trećem tromjesečju 2024.
Hrvatska pošta traži strane radnike
RADNICI
Hrvatska pošta traži strane radnike
ZAGREB - Hrvatska pošta proljetos je raspisala natječaj kojim traži agenciju za posredovanje u zapošljavanju stranih radnika, tražeći ih ukupno 130.
Deichmann ide u oštre rezove
REZOVI
Deichmann ide u oštre rezove
BERLIN - Deichmann gasi marke obuće Onygo i MyShoes. Onygo je robna marka za mlade. Planirano je zatvaranje trgovina koje prodaju ove dvije marke.
Dionice Kraša posljednjih tjedana snažno rastu. O čemu se radi?
UZLET
Dionice Kraša posljednjih tjedana snažno rastu. O čemu se radi?
ANALIZA - Dionice Kraša od početka su prosinca na meti kupaca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE