GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka sljedeće godine u Umagu otvara novu otkupnu stanicu, povećat će otkup rajčica

Podravka sljedeće godine u Umagu otvara novu otkupnu stanicu, povećat će otkup rajčica
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2023 / 18:02
Autor: SEEbiz / Glas Istre
UMAG - Da bi se zadržala tradicija uzgoja i obrade rajčica na području Istre, odnosno Umaga, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić posjetila je Umag i gradonačelnika Vilija Bassanesea. Tijekom radnog sastanka glavna je tema bila upravo nastavak primarne obrade istarskih rajčica.

Podravka je, nakon kupnje parcele u gospodarskoj zoni Ungarija, pokrenula realizaciju njihovog dugoročnog plana, izgradnje otkupne stanice kao primarne obrade u procesu proizvodnje rajčica. Cilj je dakle, da se primarni otkup i obrada istarskih rajčica u lancu proizvodnje nastavi u Umagu na novoj lokaciji, u Ungariji.

Nastavkom ovog dijela proizvodnog procesa stvaraju se uvjeti za poticanje istarskih proizvođača rajčica, odnosno za zadržavanje visoke razine percepcije brenda istarske rajčice koja je prepoznata kao jedna od najboljih.

S obzirom na stoljetnu tradiciju obrade rajčica u Umagu, podrška Grada Umaga Podravci u očuvanju ove tradicije potvrđuje društvenu odgovornost prema lokalnim poljoprivrednicima. Podravka je nastavkom otkupa i primarne obrade istarskih rajčica omogućila širenje prostora za unapređenjem same proizvodnje te nastavkom ove tradicije u Umagu, odnosno u cijeloj Istri.

Plan realizacije izgradnje nove otkupne stanice u Ungariji je 2024. godina, kada se očekuje i znatni porast otkupa rajčica istarskih proizvođača, a ista će tako ostati najrašireniji poljoprivredni proizvod s ujednačenim i osiguranim otkupom u Istri.

Gradonačelnik Bassanese izrazio je veliko zadovoljstvo donesenom odlukom Podravke, a predsjednica Uprave Martina Dalić zahvalila je gradonačelniku na dugogodišnjem trudu i ustrajnosti u realizaciji projekta.

Tagovi: Podravka, rajčica, Martina Dalić, Vili Bassanese
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE