GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravku ove godine napušta više istaknutih menadžera

Podravku ove godine napušta više istaknutih menadžera
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2020 / 08:14
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Iz Podravke bi ove godine trebalo otići nekoliko istaknutih menadžera.

Prvi je tvrtku napustio izvršni direktor poljoprivrede Zdravko Dimač. U Podravki su nam potvrdili kako je riječ o sporazumnom odlasku te je Dimač dobio otpremninu koja proizlazi iz ugovorenoga prava, a iznos se kreće otprilike na razini jedne radničke otpremnine piše portal Danica.hr.

Radnička je otpremnina 4000 kuna neto po godini radnog staža u Podravki. Kako je Dimač u Podravki u dva navrata radio ukupno 20-ak godina, otpremnina bi mu mogla iznositi oko 80.000 kuna.

Zdravko Dimač će u ožujku napuniti 65 godina, a ima i 43 godina staža jer je od 1991. do 2007. godine bio na čelu Bilokalnika.

Inače, krajem prošle godine iz kompanije je sporazumom otišlo 30-ak ljudi uz otpremninu od 4000 kuna neto.

"Riječ je o radnicima koji su gotovo cijeli radni vijek proveli u kompaniji te im je u najvećem broju slučajeva iz zdravstvenih razloga bilo onemogućeno obavljati radne obaveze.

Ovakvim postupanjem kompanija se nastoji adekvatno zahvaliti radnicima za njihov dugogodišnji doprinos u razvoju poslovanja", kažu u Podravki.

Prema neslužbenim informacijama, Podravku napušta i glavna tajnica društva, starija potpredsjednica Branka Perković koja će ove godine napuniti točno 40 godina staža u kompaniji.

Branka Perković obnašala je mnoge istaknute dužnosti u kompaniji. Bila je, među ostalim, glavna kadrovska direktorica te članica uprave Podravke i Belupa. I ona bi navodno trebala dobiti otpremninu prilikom odlaska.

Podravku će ove godine, kako se šuška, napustiti i stariji potpredsjednik za operativnu efikasnost Dušan Tomašević. On će također imati uvjete za mirovinu. Tomašević je u mandatu Darka Marinca bio član uprave Podravke te direktor mesne industrije Danica.

Izvori iz menadžerskih krugova otkrivaju nam pak kako bi iz Podravke do kraja godine trebala otići i pomoćnica direktorice nabave Vesna Želježnjak, bivša gradonačelnica Koprivnice.

Tagovi: Podravka, Zdravko Dimač, Vesna Željeznjak, Branka Perković, Dušan tomašević, Bilokalnik, Darko Marinac
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE