GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poduzetnici iz Knina s ozbiljnim padom neto dobiti u 2021.

Poduzetnici iz Knina s ozbiljnim padom neto dobiti u 2021.
OŠTAR PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2022 / 09:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Poduzetnici sa sjedištem u Kninu u prošloj su godini ostvarili konsolidiranu neto dobit u iznosu od 10,4 milijuna kuna, što je pad od 26,5 posto u odnosu na godinu ranije, pokazuju podaci Fine.

Prema broju obrađenih godišnjih financijskih izvještaja u 2021. godini, u Kninu je poslovalo 105 poduzetnika sa 615 zaposlenih, što je u odnosu na 2020. godinu smanjenje broja zaposlenih za 36 ili 5,5 posto.

Po podacima Fine, poduzetnici Knina lani su ostvarili 255,4 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je u odnosu na 2020. rast od 18 posto, a porasli su i ukupni rashodi, za 21,3 posto, na 242,7 milijuna kuna.

Tako su poduzetnici Knina iskazali u 2021. pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 10,4 milijuna kuna, što je 26,5 posto manje u odnosu na ostvarenu neto dobit u 2020. godini koja je iznosila 14,1 milijun kuna.

Iz Fine napominju da je među poduzetnicima sa sjedištem u Kninu po ostvarenim ukupnim prihodima u 2021. na prvom mjestu mali poduzetnik Sirovina Benz Transport, sa 16 zaposlenih i 41,4 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je udio od 16,2 posto u ukupnim prihodima svih poduzetnika sa sjedištem u Kninu.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika sa sjedištem u Kninu, u prošloj je godini iznosila 4.662 kune i bila je 17,4 posto manja u odnosu na prosječnu mjesečnu neto plaću obračunatu zaposlenima kod poduzetnika na području Šibensko-kninske županije (5.646 kuna) te 26,6 posto manja u odnosu na prosječnu mjesečnu neto plaću obračunatu zaposlenima kod poduzetnika na razini RH (6.350 kuna).

Po podacima Fine, udio poduzetnika sa sjedištem u Kninu u broju poduzetnika Šibensko-kninske županije u 2021. je bio 3,9 posto, u broju zaposlenih 4,9 posto, u ukupnim prihodima tri posto, u ukupnim rashodima tri posto, u dobiti razdoblja dva posto te u neto dobiti 4,8 posto.

Tagovi: poduzetnici iz Knina, kninski poduzetnici
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE