GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poljski avioprijevoznik LOT kupuje njemački Condor

Poljski avioprijevoznik LOT kupuje njemački Condor
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2020 / 13:54
Autor: SEEbiz / H
VARŠAVA - Poljski avioprijevoznik LOT kupit će njemačku zrakoplovnu kompaniju Condor, objavile su u petak dvije kompanije, najavljujući kreiranje vodeće zrakoplovne grupe u Europi koja će godišnje prevoziti više od 20 milijuna putnika.

Njemački Condor bio je podružnica propalog britanskog turoperatera Thomasa Cooka. Nakon sloma krovne kompanije njemačka vlada pritekla mu je u pomoć premosnim kreditom od 380 milijuna eura.

Ponudu za njemačkog prijevoznika poslao je vlasnik LOT-a Polish Aviation Group (PGL) i odabrana je kao najatraktivnija. Očekuje se da će transakcija, nakon pribavljanja regulatornih dozvola, biti završena do travnja.

Vrijednost ponude nije navedena.

Condor ima flotu od 50 zrakoplova dok ih LOT ima 80. Poljska kompanija koncentrirana je na srednju i istočnu Europu i prošle je godine prevezao više od 10 milijuna putnika, "više nego dvostruko više nego četiri godine ranije", navodi se u priopćenju.

PGL je u 2019. generirao prihode od oko 1,9 milijardi eura.

Condor je financijsku godinu 2018/2019. zaključio s operativnom dobiti od oko 58 milijuna i prihodima od oko 1,7 milijardi eura. Godišnje prevozi oko 9,4 milijuna putnika iz osam zračnih luka na oko 90 destinacija u Europi, Africi i Americi.

"Kupnja Condora savršeno se uklapa u strategiju PGL-a a jamči budućnost i Condoru", ističe u priopćenju predsjednik upravnog odbora PGL-a Rafal Milczarski, najavljujući razvoj brenda njemačke kompanije i njegovo uvođenje na druga europska tržišta.

LOT i Condor zajedno će kreirati jednog od vodećih zrakoplovnih prijevoznika u Europi koji će godišnje prevoziti 20 milijuna putnika, ističu dvije kompanije u priopćenju.

Najavile su povrat cijelog iznosa premosnog kredita koji je Condoru odobrila njemačka državna razvojna banka KfW, a jamstvo su izdale savezna vlada i savezna država Hessen.

Tagovi: kompanija LOT, Condor
PROČITAJ I OVO
Ćulibrk: Sredstva Telekoma nisu javna svojina
TELEKOM SRBIJA
Ćulibrk: Sredstva Telekoma nisu javna svojina
BEOGRAD - Sve poslovne odluke Telekoma i naš cilj da budemo lider na ovom području neskriveno frustrira konkurenciju, ocenio je generalni direktor Telekom Srbija Predrag Ćulibrk.
Airbnb uvodi ograničenja za mlade u Britaniji, Francuskoj i Španjolskoj
POTEZI
Airbnb uvodi ograničenja za mlade u Britaniji, Francuskoj i Španjolskoj

LONDON - Airbnb je u petak najavio da će mladima ograničiti najam smještaja u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Španjolskoj kako bi smanjio broj neprijavljenih gostiju i time pojačao sigurnost u vrijeme pandemije koronavirusa.

Upoznajte Zumiće, plišance bez kojih ne bi bilo ni Zdravoljubaca
KONZUM
Upoznajte Zumiće, plišance bez kojih ne bi bilo ni Zdravoljubaca

ZAGREB - Svojim novim programom vjernosti Konzum ističe značaj pčela za čovječanstvo i cjelokupan ekosustav te važnost njihovog očuvanja za gospodarstvo i okoliš.

Aeroflot otkazao sve letove prema hrvatskim zračnim lukama
LETOVI
Aeroflot otkazao sve letove prema hrvatskim zračnim lukama
MOSKVA - Aeroflot je u potpunosti otkazao liniju Moskva - Split na koju se planirao vratiti u kolovozu, nema letova u najavi ni prema Dubrovniku i Zagrebu.
Zračna luka Dubrovnik u srpnju ostvarila tek 12 posto lanjskih rezultata
STRAŠAN PAD
Zračna luka Dubrovnik u srpnju ostvarila tek 12 posto lanjskih rezultata
DUBROVNIK - Kroz Zračnu luku Dubrovnik u srpnju su prošla 59.133 putnika. Lani njih 514.723. Doseglo se tek 12 posto lanjskih srpanjskih rezultata. Bilo je 791 slijetanje, lani 2235...
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE