GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poljski LOT uspostavio redovnu liniju Varšava-Podgorica

Poljski LOT uspostavio redovnu liniju Varšava-Podgorica
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2018 / 07:53
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Inauguracionim letom,aviokompanija LOT je obilježio uspostavljanje redovne linije između Varšave i Podgorice. Poljska aviokompanija će tokom cijele godine obavljati čak šest letova sedmično, modernim avionom tipa Embraer.

Putnici iz Crne Gore će od sada uživati u povoljnostima direktnih letova do Varšave, kao i u transferu do drugih destinacija u okviru razgranate mreže aviokompanije LOT koja broji preko 95 konekcija, odnosno do LOT-ovih destinacija u SAD-u ili Kanadi.

Letovi na liniji Varšava – Podgorica obavljaće se svakog dana izuzev srijedom. Polazak LOT-ovih Embraera sa aerodroma Šopen u Varšavi planiran je za 13:45, a dolazak u Crnu Goru u 15:55 sati ponedeljkom, utorkom i petkom. Polijetanje iz Podgorice je planirano za 16:35, a slijetanje u Varšavu za 18:45 sati. Svakog četvrtka, subote i nedjelje, polijetanje iz Varšave je planirano u 10:25, a slijetanje u Podgoricu 12:35 časova. Povratni let za Varšavu je četvrtkom, subotom i nedjeljom, planiran u 13:15, a slijetanje u poljsku prijestonicu u 15:25.

Letovi na liniji sa Podgoricom obavljaće se avionima tipa Embraer 170 i 175. U zavisnosti od tipa aviona, kapacitet je 70 – 82 sjedišta, uz tri raspoložive klase putovanja – biznis, ekonomska plus klasa i ekonomska klasa.

"Naši putnici su već prošlog ljeta uživali povoljnosti direktne linije između Podgorice i Varšave, koja je bila sezonskog karaktera. Uočili smo rast tražnje za letovima prema i iz Crne Gore koja se ne zadržava samo na periodu trajanja sezone. Srećni smo da sada, tokom cijele godine, na našim letovima možemo dočekivati putnike iz oba pravca. Zadovoljstvo nam je da putnicima iz Crne Gore otvorimo široke mogućnosti koje pružaju LOT-ovi najkomforniji redovni letovi prema daljim destinacijama u Zapadnoj Evropi, Skandinaviji, kao i našim habovima u SAD-u i Kanadi. Sa druge strane, uspostavljanje reodne linije sa šest letova nedeljno će znatno pospiješiti promet turista u Podgorici i zemlji. Takođe, ovo je još jedan korak ka daljem osnaživanju LOT-a na Balkanu. Uvjeren sam da ćemo novom ponudom ispuniti očekivanja poslovnih putnika i turista", Adrian Kubicki, direktor za korporativne komunikacije LOT-a.

"Poljska kompanija LOT je još jedna od kompanija u nizu, koja se nakon uspješnih sezonskih letova,odlučila na uspostavljanje redovne linije ka Crnoj Gori. Tome je značajno doprinjela naša poslovna politika i stimulativna šema koju imamo za sve nove kompanije. Suvišno je govoriti koliko je poljsko tržište važno za crnogorski turizam a broj letova koje će LOT imati dovoljno govori o interesovanju za našu zemlju. Istakao bih ipak da je uspostavljanje ove linije važno I za naše gradjane koji će moći preko LOT-a da stižu do brojnih svjetskih destinacija. Nastavićemo da širimo mrežu naših poslovnih partnera i na taj način doprinosimo crnogorskom turizmu.",rekao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

Redovi letenja su osmišljeni na način da putnici iz Podgorice sa aerodroma Šopen mogu lako i jednostavno nastaviti putovanje do drugih destinacija, među kojima se izdvajaju one u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Zapadnoj Evropi (npr. Skandinavija). LOT-ovi transferi posredstvom haba u Varšavi za putnike iz Crne Gore podrazumijevaju vrijeme čekanja od 80 minuta na konekciju za letove do npr. Čikaga ili JFK (ukupno vrijeme putovanja iz Podgorice je približno 12 sati).

Za 2018. godinu, LOT je najavio uvođenje 27 konekcija, uključujući letove iz Varšave prema: Los Anđelesu, Njuarku, Astani i Singapuru, iz Budimpešte prema Njujorku i Čikagu, na liniji Krakov – Čikago i Rzeszów – Njujork. LOT je 2017. godine prevezao ukupno 6.8 miliona putnika, zabilježivši rast od skoro 1.5 miliona putnika u odnosu na prethodnu godinu. U tom periodu su LOT-u isporučena četiri nova aviona tipa Boeing: dva B787 Dreamliner i dva B737 MAX. Aviokompanija će ove godine uvećati flotu sa još 12 letjelica: tri B787-9 (veća verzija Dreamliner-a), tri B737 MAX 8 i šest EMBRAER 195.

Karte aviokompanije LOT za letove na liniji sa Podgoricom, dostupne su putem LOT-ovog kontakt centra, na www.lot.com i kod agenata prodaje.

Tagovi: kompanija LOT, Aerodrom Podgorica, Aerodromi Crne Gore, Danilo Orlandić
PROČITAJ I OVO
Značajno manji broj novoosnovanih tvrtki nego lani
PAD
Značajno manji broj novoosnovanih tvrtki nego lani
ZAGREB - Fininfo.hr (www.fininfo.hr) donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice studenog.
Alstom će predati ponudu za gradnju beogradskog metroa početkom 2021.
METRO
Alstom će predati ponudu za gradnju beogradskog metroa početkom 2021.
BEOGRAD - Vlada Srbije nada se potpisivanju memoranduma o razumijevanju sa francuskim i kineskim partnerima za izgradnju beogradskog metroa u januaru 2021. godine.
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije
OŠTAR PAD
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije

KOPER - Slovenska kompanija Luka Koper zabilježila je u prvih devet mjeseci ove godine pad prekrcaja tereta za 16 posto, a prihod u visini 155 milijuna eura za 11 posto je manji nego u istom razdoblju lani.

Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
RADOVI
Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
ZAGREB - Veliki infrastrukturni radovi u Hrvatskoj poput pelješkog mosta, istarskog ipsilona i autocestovnog koridora 5c odvijaju se nesmetano unatoč epidemiji koronavirusa, poručio je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
HGK ukida članarine za tvrtke kojima je ograničeno poslovanje
ČLANARINE
HGK ukida članarine za tvrtke kojima je ograničeno poslovanje
ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora donijela je Odluku da se, prema posljednjem paketu mjera za suzbijanje zaraze od 28. studenoga, privremeno ukida obveza plaćanja članarine za djelatnosti obuhvaćene odlukom. Odluka HGK primjenjuje se od 1. studenoga i vrijedi do 31. prosinca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE