GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ponovo odgođeno zatvaranje zagrebačkog rotora

Ponovo odgođeno zatvaranje zagrebačkog rotora
ROTOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2018 / 07:49
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Grad Zagreb ponovo je odgodio datum zatvaranja zagrebačkog rotora za 15. prosinca. To je već druga odgoda zatvaranja trenutačno najvećeg zagrebačkog gradilišta.
Planirani početak zatvaranja rotora Remetinec za promet jest 15. prosinca 2018. godine, a trajat će do 30. siječnja 2020. godine, doznaje Dnevnik.hr od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

"Što se tiče obilaznih pravaca, izgradit će se privremene prometnice s četiri vozna traka (po dva u smjeru istok-zapad) te će se provesti usklađivanje svih semaforskih uređaja u široj okolici radova. Znakovi privremene regulacije prometa postavit će se već na obilaznici, kod Lučkog i kod Jankomirskog mosta. Velik dio prometa koji sada ide preko rotora planira se prebaciti na druge prometne pravce. Zagrebački holding d.o.o., podružnica ZET, organizirat će zamjenski prijevoz putnika uvođenjem autobusnih linija. Isto tako, ZET će za sve svoje postojeće autobusne linije organizirati prometovanje privremenim prometnicama", doznajemo iz Grada Zagreba.

"Također, u izradi je rješenje privremene regulacije prometa u kojem područje Nehruova trga-južno i Ulice Mate Parlova-sjeverno postaju kontaktne točke transverzalnog pravca za pješake i bicikliste. Na tom će se području do 15. prosinca 2018. godine urediti semaforizirani pješački prijelaz preko Avenije Dubrovnik i privremenih prometnica na križanju s Ulicom Mate Parlova, kao i dvostruka autobusna stajališta za oba smjera na tom križanju. Planirani završetak svih radova je 30. siječnja 2020. godine", dodaje se.

Podsjetimo, projekt vrijedan oko 280 milijuna kuna u kolovozu ove godine krenuo je u svoju realizaciju. Još početkom listopada voditelj gradilišta Goran Radić najavio je da će rotor biti zatvoren polovinom studenoga te će se izvršiti prebacivanje prometa na privremene prometnice i zatvoriti rotor.

Dva tjedna kasnije, iz Grada Zagreba službeno se doznaje kako će do zatvaranja rotora doći 30. studenoga te da će rotor ostati zatvoren do početka 2020. godine. Najnovija informacija odgodila je zatvaranje zagrebačkog rotora za još 15 dana.

Tramvajske linije na potezu Savski most – Sopot, a koje su prelazile preko rotora, već su mjesecima obustavljene, dok se promet autobusima i automobilima do sada odvijao normalno.

Remetinečki rotor najvažniji je cestovni ulaz u Zagreb i naprometnije križanje u Hrvatskoj. To je točka kojom inače prolaze dvije tramvajske i 16 autobusnih linija te više od 100.000 automobila dnevno.

Tagovi: zagrebački rotor, Grad Zagreb
PROČITAJ I OVO
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE