GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Porsche Croatia donirao riječke srednjoškolce

Porsche Croatia donirao riječke srednjoškolce
DONACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2022 / 13:45
Autor: SEEbiz
RIJEKA – Riječka Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja i Porsche Croatia potpisali su ugovor o suradnji u sklopu kojeg je ovoj obrazovnoj ustanovi uručena vrijedna donacija specijaliziranog vozila za potrebe školovanja svih učenika.

Donacijom je na trajno raspolaganje uručen model vozila Volkswagen Touran s unaprijed programiranim greškama, a koje će u svojoj praktičnoj nastavi popravljati učenici riječke škole. Na taj je način za sve učenice i učenike koji se obrazuju za automehaničare, automehatroničare i autolimare osigurana mogućnost dodatne edukacije provođenjem praktične nastave na tehnologiji proizvođača automobila koji su najzastupljeniji u Hrvatskoj.

„Naše učenike kroz nastavu osposobljavamo za popravljanje i održavanje automobila, teretnih vozila i kamiona. Praktična nastava u strukovnom obrazovanju je nužnost i prioritet zbog čega nas ova suradnja posebno veseli. Donacijom Porsche Croatije dobili smo vozilo koje će biti od neizmjerne koristi za edukaciju naših učenika i njihovu pripremu za tržište rada. Uz to, ovim novitetom imamo mogućnost podići razinu kvalitete obrazovanja za učenike koji danas pohađaju našu školu, ali i generacije učenika koji će ju pohađati narednih godina“, pojasnio je Gojko Miletić, ravnatelj Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci.

Uz donaciju vozila, nastavnicima i učenicima riječke škole na raspolaganju će biti i stručnjaci za školovanje u servisnoj tehnici tvrtke Porsche Croatia, koji će im pružati svu potrebnu podršku. Tako je prilikom donacije održana edukacija nastavnog kadra i profesora koji će voditi praktičnu nastavu za učenike koji se danas obrazuju u toj školi.

„Automobilska industrija sve se brže mijenja, a razvojem tehnologije unutar novih vozila, javlja se i potreba za novim znanjima automehaničara. Nadamo se kako će ovom donacijom naši budući kolege i stručnjaci dobiti priliku za još kvalitetnije usavršavanje svojeg znanja, te da ćemo im učenje učiniti zanimljivijim i zabavnijim. Porsche Croatia prepoznaje vrijednost riječke Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja, te entuzijazam svih nastavnika, ravnatelja i učenika zbog čega smo posebno sretni što smo mogli ovom donacijom podržati njihov rad i obogatiti obrazovni proces“, izjavio je Marko Blažević, direktor Postprodaje u Porsche Croatia.

Provedbom ove donacije Porsche Croatia nastavlja s programom sustavnog ulaganja u zajednicu u sklopu svoje strategije društveno odgovornog poslovanja. U sklopu navedenog je, između ostalog, tijekom proteklih 10 godina obnovljeno 20 dječjih igrališta diljem Hrvatske, te od 2019. godine pružena financijska podrška brojnim studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz sudjelovanje u humanitarnoj akciji "Korak u život" u organizaciji Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Tagovi: Porsche Croatia, Riječka Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja, Marko Blažević, Gojko Miletić
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE