GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Porsche Croatia donirao riječke srednjoškolce

Porsche Croatia donirao riječke srednjoškolce
DONACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2022 / 13:45
Autor: SEEbiz
RIJEKA – Riječka Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja i Porsche Croatia potpisali su ugovor o suradnji u sklopu kojeg je ovoj obrazovnoj ustanovi uručena vrijedna donacija specijaliziranog vozila za potrebe školovanja svih učenika.

Donacijom je na trajno raspolaganje uručen model vozila Volkswagen Touran s unaprijed programiranim greškama, a koje će u svojoj praktičnoj nastavi popravljati učenici riječke škole. Na taj je način za sve učenice i učenike koji se obrazuju za automehaničare, automehatroničare i autolimare osigurana mogućnost dodatne edukacije provođenjem praktične nastave na tehnologiji proizvođača automobila koji su najzastupljeniji u Hrvatskoj.

„Naše učenike kroz nastavu osposobljavamo za popravljanje i održavanje automobila, teretnih vozila i kamiona. Praktična nastava u strukovnom obrazovanju je nužnost i prioritet zbog čega nas ova suradnja posebno veseli. Donacijom Porsche Croatije dobili smo vozilo koje će biti od neizmjerne koristi za edukaciju naših učenika i njihovu pripremu za tržište rada. Uz to, ovim novitetom imamo mogućnost podići razinu kvalitete obrazovanja za učenike koji danas pohađaju našu školu, ali i generacije učenika koji će ju pohađati narednih godina“, pojasnio je Gojko Miletić, ravnatelj Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci.

Uz donaciju vozila, nastavnicima i učenicima riječke škole na raspolaganju će biti i stručnjaci za školovanje u servisnoj tehnici tvrtke Porsche Croatia, koji će im pružati svu potrebnu podršku. Tako je prilikom donacije održana edukacija nastavnog kadra i profesora koji će voditi praktičnu nastavu za učenike koji se danas obrazuju u toj školi.

„Automobilska industrija sve se brže mijenja, a razvojem tehnologije unutar novih vozila, javlja se i potreba za novim znanjima automehaničara. Nadamo se kako će ovom donacijom naši budući kolege i stručnjaci dobiti priliku za još kvalitetnije usavršavanje svojeg znanja, te da ćemo im učenje učiniti zanimljivijim i zabavnijim. Porsche Croatia prepoznaje vrijednost riječke Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja, te entuzijazam svih nastavnika, ravnatelja i učenika zbog čega smo posebno sretni što smo mogli ovom donacijom podržati njihov rad i obogatiti obrazovni proces“, izjavio je Marko Blažević, direktor Postprodaje u Porsche Croatia.

Provedbom ove donacije Porsche Croatia nastavlja s programom sustavnog ulaganja u zajednicu u sklopu svoje strategije društveno odgovornog poslovanja. U sklopu navedenog je, između ostalog, tijekom proteklih 10 godina obnovljeno 20 dječjih igrališta diljem Hrvatske, te od 2019. godine pružena financijska podrška brojnim studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz sudjelovanje u humanitarnoj akciji "Korak u život" u organizaciji Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Tagovi: Porsche Croatia, Riječka Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja, Marko Blažević, Gojko Miletić
PROČITAJ I OVO
ACI-ju u pola godine prihodi porasli 9 posto
DOBRE BROJKE
ACI-ju u pola godine prihodi porasli 9 posto
RIJEKA - Prvih šest mjeseci 2024. godine najveći lanac marina na Mediteranu i regionalni predvodnik nautičkog turizma obilježio je nastavak stabilnog poslovanja.
Sjajni rezultati Podravke u prvom polugodištu
SNAŽAN RAST
Sjajni rezultati Podravke u prvom polugodištu
KOPRIVNICA - Grupa Podravka u prvih je šest mjeseci 2024. ostvarila gotovo deset posto veće prihode od prodaje nego u istom razdoblju lani. Oni su iznosili 380,4 milijuna eura, odnosno 34,1 milijun eura više.
Končar D&ST: Neto dobit u prvom polugodištu katapultirana 279%
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST: Neto dobit u prvom polugodištu katapultirana 279%
ZAGREB - Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&;ST) izvijestio je u srijedu da je u prvom polugodištu ove godine ostvario neto dobit od 52,7 milijuna eura, što je čak 279 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, kada mu je dobit bila 13,9 milijuna eura.
LVMH-u iznenađujuće pao prihod, dionice tonu
NEUSPJEH
LVMH-u iznenađujuće pao prihod, dionice tonu
PARIZ - Dionice najveće svjetske luksuzne grupe LVMH pale su u srijedu nakon što je prodaja u drugom tromjesečju u utorak bila ispod konsenzusa analitičara.
Tomaž Berločnik novi predsjednik NO-a Cinkarne Celje
KARIJERE
Tomaž Berločnik novi predsjednik NO-a Cinkarne Celje
CELJE - Nadzorni odbor Cinkarne Celje u utorak je za predsjednika nadzornog odbora imenovao Tomaža Berločnika, a za njegovu zamjenicu Melitu Malgaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE