GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pošta Slovenije najavljuje nastavak širenja u regiji

Pošta Slovenije najavljuje nastavak širenja u regiji
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 19:41
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Slovenski državni holding (SDH) nedavno je odobrio program strateškog razvoja Pošte Slovenije do 2025. godine.

Pošta Slovenije već ove godine očekuje 457 milijuna eura prihoda na krilima nedavne integracije Intereurope. Za naredne godine plan je daljnje širenje na tržišta jugoistočne Europe i ulaganje ukupno 195 milijuna eura.

Prema pisanju Pošte Slovenije nova strategija temelji se na ogromnom rastu globalne online trgovine, tehnološkom napretku, promijenjenim navikama i očekivanjima korisnika i liberalizaciji tržišta poštanskih usluga, što je u prvi plan stavilo nove poslovne strategije i istaklo uvođenje modernih tehnologija, digitalizaciju automatizacija i podrška e-trgovine.

"Izrastamo u sve značajniju međunarodnu tvrtku koja će kroz logistiku i paketne usluge biti prisutna uglavnom u široj regiji jugoistočne Europe i značajno će utjecati na daljnji rast cijele grupe", rekao je Boris Novak, generalni direktor spomenute državne tvrtke.

Samo realizacijom zacrtanih planova možemo ostati visoko konkurentni, dodaje Novak.

Naglasio je da su si postavili ambiciozan program, koji će provoditi zajedno s gotovo 8000 zaposlenika u Pošti i Intereuropi, posvećujući posebnu pozornost razvoju zaposlenika i zadovoljstvu poslom.

Ključni fokus strateške razvojne agende, koji će im omogućiti da uravnoteže rast i ostvare profitabilnost u narednih šest godina, jest daljnje širenje na tržišta jugoistočne Europe, što će moći ostvariti kupnjom Intereurope prošle godine.

Tagovi: Pošta Slovenije, Intereuropa, Boris Novak
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE