GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pošta Slovenije podigla cijene usluga

Pošta Slovenije podigla cijene usluga
CIJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2022 / 16:44
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Pošta Slovenije od 1. kolovoza mijenja cijene poštanskih usluga. Cijena slanja standardnog pisma u unutarnjem poštanskom prometu veća je za sedam centi i iznosi 0,69 eura, dok je cijena prioritetnog standardnog pisma viša za osam centi i iznosi 0,75 eura.

"Promjene cijena su različite ovisno o usluzi i ovisno o razini masovnosti unutar svake usluge. Cijena standardnog pisma u unutarnjem prometu, koje je najkorištenija usluga, povećana je za 11 posto, cijena običnog pisma u domaćem prometu povećana je za 11 posto. prijevoz poskupio u prosjeku za 20 posto, a cijena preporučenog pisma u unutarnjem prometu viša je u prosjeku za 22 posto. Cijene slanja paketa u prosjeku su više za šest posto", pojasnili su iz Pošte Slovenije.

Cijene univerzalne usluge za standardna i obična pisma, dopisnice, tiskovine, preporučena i vrijednosna pisma i pakete u unutarnjem i međunarodnom prometu promijenjene su u poštanskim uredima temeljem suglasnosti Agencije za komunikacijske mreže i usluge.

Razlozi poskupljenja, navode u Pošti, su poskupljenje energenata, poskupljenje prijevoza, poskupljenje rada te pad usluga klasičnog pisanog dopisivanja. "Pošta Slovenije promijenila je cijene zbog nepokrivanja vlastite cijene koju stvara obavljanjem univerzalne usluge, a koja je propisana Zakonom o poštanskim uslugama", priopćili su.

Iz Pošte Slovenije su dodali da, sukladno zakonu, moraju osigurati troškovno orijentirane cijene usluga za sve korisnike poštanskih usluga, uz istovremeno zadržavanje zakonom propisane razine kvalitete univerzalnih poštanskih usluga. Dodatne promjene cijena ne planiraju u skoroj budućnosti.

Slanje preporučenog pisma u inozemstvo u kolovozu je poskupjelo sa 6,3 na 7,22 eura, a prema pisanju portala N1 usporedba s inozemstvom bit će frapantna. Austrijska pošta istu uslugu naplaćuje 4,65 eura, kao i pošte u Njemačkoj, Španjolskoj i Francuskoj.

Tagovi: Pošta Slovenije, cijene usluga
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE