GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pošta Slovenije preselila u novi logistički centar u Hočama

Pošta Slovenije preselila u novi logistički centar u Hočama
SELIDBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2022 / 20:56
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Austrijska tvrtka GoAsset Development svečano je otvorila novi logistički centar u obrtničkoj zoni u Hoćama, čiji je dio već iznajmila Pošti Slovenije. Investicija je vrijedna više od 20 milijuna eura.

Kad se sljedeće godine udruže partneri na preostalom manjem dijelu slobodnih kapaciteta, zaposlit će se oko 70 ljudi.

Logistički centar Hoče-Maribor izgrađen je ove godine, a prostire se na pet hektara, a poslovnim korisnicima nudi više od 30.000 četvornih metara skladišnog prostora vrhunske kvalitete. Kako je rekao Michal Buban, voditelj ulaganja austrijskog investitora u Sloveniji, kvalitetnom izvedbom omogućuju potpunu prilagodljivost zahtjevima individualnih kupaca te nude mogućnosti za provedbu različitih vrsta logističkih aktivnosti. U prvoj trećini logističkog centra već posluju poslovni partneri, dok će Pošta Slovenije sada preuzeti dio prostora.

Ovaj centar služit će za obradu i distribuciju svih većih masovnih pošiljaka koje se ne mogu usmjeravati na paketne usmjerivače. Kako je rekao Klemen Bončina, direktor tehnologije i logistike Pošte, kupnja prostora u skladu je s njihovim planovima objedinjavanja postojećih prostora flow skladišta unutar koncerna, odnosno tvrtki kćeri Intereuropa i PS Logistika.

“Cilj je uspostaviti zajedničku logističku mrežu na razini cijele grupacije te povećati skladišni kapacitet zbog rasta distribucije većih rasutih pošiljaka”, dodao je.

Buban je na danu otvorenih vrata istaknuo kako tvrtke u novom logističkom centru imaju izravan pristup najvažnijim industrijskim središtima srednje i jugoistočne Europe, što lokaciju čini posebno atraktivnom za potencijalna proširenja i druge poslovne partnere.

"Slovenija ima izvrsnu poziciju u Mariboru na raskrižju koridora. Apsolutno nema razloga da se ne razvija dalje na području logistike i ostalih povezanih usluga. Već sudjelujemo u takvom razvoju i nastavit ćemo razvijati investicije u budućnosti", dodao je.

Važnost spomenutog novog izravnog stranog ulaganja u općinu, posebice onog koje omogućuje razvoj i širenje djelatnosti drugih tvrtki, pozdravio je i hoški načelnik Marko Soršak. Prema njegovim riječima, općina nastoji biti atraktivna za nove investicije, te u tu svrhu razvija infrastrukturu u industrijskim zonama.

"Za to izdvajamo sredstva iz općinskog proračuna, a uspješni smo i na raznim natječajima. Upravo u industrijskoj zoni, gdje se nalazi novi logistički centar, izgradit ćemo novu prometnicu sredstvima iz natječaja Ministarstva gospodarstva do podržati inovativne ekosustave gospodarske i poslovne infrastrukture", rekao je.

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Matevž Frangež najavio je na današnjem otvorenju da će država za spomenuti projekt izdvojiti 1,3 milijuna eura. Vrijednost investicije je oko tri milijuna eura, a cesta će se graditi sljedeće godine.

GoAsset sa sjedištem u Beču privatna je tvrtka za razvoj nekretnina koja posluje u Austriji i regiji srednje i istočne Europe od 2006. Tvrtka se fokusira na razvoj nekretnina u logistici i proizvodnji. U posljednjih šest godina vodili su razne razvojne projekte s investicijama vrijednim 150 milijuna eura.

Austrijska tvrtka u Sloveniju je ušla 2018., a uz logistički centar u Hoču gradila je i logistički centar Adria u Sežani. Vodeći investitor u obje investicije bila je češka tvrtka BHM Group.

Fotografija: Pošta Slovenije

Tagovi: Pošta Slovenije, GoAsset, Matevž Frangež
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE