GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pošta Slovenije testirala je dostavu pošiljki dronovima

Pošta Slovenije testirala je dostavu pošiljki dronovima
DRONOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2021 / 14:37
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Pošta Slovenije izvela je prvi probni let s bespilotnim letjelicama za dostavu paketa, u suradnji sa slovenskom tvrtkom VanDron.

Ovo je prvi korak prema osiguravanju dostave hitno potrebnih paketa dronom do područja gdje ih konvencionalna vozila ne mogu dostaviti brzo i učinkovito, izvijestila je STA.

Kao što je danas najavio nacionalni poštanski operater Pošta Slovenije, mnoge tvrtke širom svijeta već uspješno koriste dronove za dostavu raznih paketa.

Prema riječima izvršnog direktora Tomaža Kokota, tvrtka želi biti aktivno uključena u proces izrade propisa koji reguliraju letenje i rad dronova u Sloveniji, s jasnim ciljem pronalaska novih poslovnih prilika.

Tehnologija je to već dugo omogućila, ali prepreka koja regulira zračni prostor predstavlja prepreku.

Trenutno je u Europi malo manevarskog prostora koji bi omogućio takve velike isporuke.

"Potencijalna upotreba dronova u isporuci je velika: dostava laboratorijskih uzoraka u i iz udaljenih područja, dostava robe s brodova na kopno, čak i dostava proizvoda kupljenih putem interneta krajnjim kupcima. Ovdje u Pošti Slovenije vidimo velik potencijal i za segment dostave putem internetske kupnje ", rekao je Kokot.

Glavne prednosti upotrebe dronova u Pošti Slovenije uključuju smanjenje onečišćenja, optimizaciju logističkih ruta i brzu dostavu osnovne robe i materijala u teško dostupna i udaljena područja.

Tagovi: Pošta Slovenije, dronovi, VanDron, Tomaž Kokot
PROČITAJ I OVO
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
POBOLJŠANJE
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
ZAGREB - Sunce hoteli smanjili su gubitak u prvih šest mjeseci ove godine, pokazuje ovih dana objavljeno poslovno izvješće.
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE