GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Postojnska jama ove godine ne očekuje gubitak

Postojnska jama ove godine ne očekuje gubitak
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2021 / 20:00
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Postojnska jama jedna je od međunarodno prepoznatljivih slovenskih turističkih atrakcija, ali je lani zbog zatvaranje izazvanog pandemijom koronavirusa prvi put nakon niza godina poslovala s gubitkom, no ove godine očekuje bolji rezultat.

Premda je ove godine zbog protuepidemijskih mjera za posjetitelje bila otvorena samo 97 dana, očekuje se da bi se do kraja godine u nju moglo spustiti 220.000 posjetitelja, izjavio je direktor tvrtke "Postojnska jama" Marjan Batagelj.

Dodao je da ove godine zato očekuje pozitivan poslovni rezultat iako ne onaj na razini uspješnih godina iz proteklog desetljeća.
"Poslovat ćemo bez gubitka, ali pod uvjetom da ostanemo otvoreni do kraja godine, dodao je, ali ne očekuje rezultate iz pretpandemijskih sezona, kad je tvrtka bilježila i dobitak od desetak milijuna eura, zahvaljujući turistima iz cijelog svijeta.

Ove godine je neeuropskih gostiju bilo jako malo i većinom se radilo o Slovencima koji su koristili besplatne turističke bonove koje je podijelila vlada ili pak o posjetiteljima iz susjednih ili bližih europskih zemalja.

Postojnska jama važi za barometar slovenskog turizma. Batagelj je u razgovoru za lokalne "Primorske novice" kazao da će se Postojnska jama, a možda i slovenski turizam, na rezultate iz rekordne 2019. godine vratiti možda tek 2026. godine, kad se vrate gosti iz prekooceanskih zemalja i veće strane turističke grupe koje su bile karakteristične za posezonu.

Postojnska jama za turiste je otvorena već 150 godina, a jučer je zabilježila 40-milijunskog gosta, turisticu iz Mađarske, premda su taj broj očekivali postići još u travnju prošle godine, kad je je planove omela pošast novog koronavirusa.

Tagovi: Postojnska jama, Marjan Batagelj
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE