GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potpisan ugovor o obnovi zgrade osječkog željezničkog kolodvora

Potpisan ugovor o obnovi zgrade osječkog željezničkog kolodvora
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2021 / 19:06
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Vrijednost radova na obnovi zgrade osječkog željezničkog kolodvora je 25,6 milijuna kuna (bez PDV-a), a rok izvođenja 24 mjeseca od uvođenja izvođača u posao, istaknuto je u utorak u Osijeku gdje su ugovor o radovima na obnovi potpisali predstavnici HŽ Infrastrukture i izvođača radova, tvrtke Projektgradnja plus.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić i predsjednik Uprave Projektgradnje plus Miljenko Zovko, a na potpisivanju je bio i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

U sklopu obnove kolodvorskoj zgradi vratit će se njezin izvorni vanjski oblik, uredit će se pročelje i interijer, sanirati peronske nadstrešnice te poboljšati energetska učinkovitost zgrade i ostali tehnički sustavi.

Ministar je ocijenio kako je, nakon obnove željezničkog kolodvora u Rijeci, "ovo jedan dobar korak naprijed", jer HŽ Infrastruktura u Osječko-baranjskoj županiji kreće s dugoočekivanim projektom obnove kolodvora u Osijeku, a nakon obnove kolodvora u Laslovu, koja je pred završetkom.

Govoreći o ostalim projektima u županiji, Butković je naveo kako izgradnja međunarodnog cestovnog 5c koridora, vrijednog 470 milijuna kuna, "ide i bolje od očekivanog" pa vjeruje "da ćemo do kraja 2023. doći do granice s Mađarskom te da će usporedo i mađarska strana završiti svoj dio".

Najavio je i kako bi u obnovi cestovne infrastrukture uskoro trebali početi radovi na obnovi državne ceste D2, kod naselja Normanci, u duljini od 18 kilometara, te ceste Nemetin-Aljmaš, a što su projekti vrijedni oko 150 milijuna kuna.

U Osijeku smo uključeni u projekt obnove tramvajske infrastrukture, vrijedan 220 milijuna kuna, koji još nije ugovoren i očekujem da se to riješi što prije, jer smo osigurali bespovratna sredstva, koja se moraju potrošiti. Nastavit će se s projektom nabave novih autobusa za devet hrvatskih gradova, a sve su to projekti koji se s 85 posto iznosa financiraju bespovratnim sredstvima, a 15 posto iz državnog proračuna, istaknuo je Butković.

Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić podsjetio je da je osječki kolodvor zadnji put obnavljan 2006. godine, a nakon današnjeg potpisivanja ugovora radovi na obnovi bi trebali početi u roku od dva mjeseca.

Istaknuo je da HŽ Infrastruktura u Slavoniji obnavlja i kolodvor Laslovo, što je projekt vrijedan 16 milijuna kuna, a u tijeku je modernizacija dionice Vinkovci-Vukovar, vrijednosti 540 milijuna kuna.

Kroz projekt koji sufinancira Svjetska banka u Slavoniji moderniziramo devet cestovno-željezničkih prijelaza, a u planu je još jedanaest i ubrzo očekujemo natječaj, rekao je Kršić.

Tagovi: osječki željeznički kolodvor, Svjetska banka, HŽ Infrastruktura, Ivan Kršić, Oleg Butković, Projektgradnja, Miljenko Zovko
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE