GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potvrđena predstečajna nagodba Tehnike

Potvrđena predstečajna nagodba Tehnike
EKSKLUZIVNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2021 / 22:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Visoki trgovački sud potvrdio je predstečajnu nagodbu Tehnike, doznaje večeras SEEbiz.

Ova bi odluka i formalno trebala označiti novi početak za jednu od najuglednijih domaćih građevinskih kompanija. Tehnika je kroz svoju povijest izgradila oko 1.200 objekata. Kad bismo maknuli ono što je Tehnika izgradila u Zagrebu, ne biste prepoznali vizuru grada, a to su primjerice toranj na Sljemenu, krematorij, Kaptol centar, većina poslovnih objekata u Ulica grada Vukovara, uključujući i Lisinski, Avenue Mall, Muzej suvremene umjetnosti, Autobusni kolodvor, garaže na Langovu trgu, Kvaternikov trg, Tuškanac, Cvjetni trg te više od 30.000 stanova…

Tvrtka osnovana 1947. je zadnjih dana veljače ove godine sklopila predstečajnu nagodbu sa svojim vjerovnicima koji su potraživali nešto više od 286 milijuna kuna.

Podsjetimo, kineski investitori su jedna od mogućnosti za strateškog partnera, a kako je nedavno otkrio predsjednik Uprave Tehnike Zlatko Sirovec, vode se razgovori sa četiri moguća strateška partnera. To su respektabilne tvrtke iz Kanade, Kine, Australije i Njemačke.

Tagovi: Tehnika, Zlatko Sirovec
PROČITAJ I OVO
Lufthansa smanjila gubitak
POBOLJŠANJE
Lufthansa smanjila gubitak
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa priopćio je danas da je dodatno smanjio gubitke u drugom tromjesečju 2021. godine i zabilježio prvi pozitivan novčani tok od početka korona krize, zahvaljujući bržem smanjenju troškova od planiranog.
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
LETOVI
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
RIJEKA - U nedjelju 31. listopada 2021. polijeće nova linija Trst-Bruxelles kojom upravlja Ryanair.
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
POTEZI
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
KIJEV - Ukrajinski sud odlučio je vratiti u stopostotno državno vlasništvo tvornicu titana i magnezija koja je u 49-postotnom vlasništvu ukrajinskog oligarha Dmitrija Firtaša, izvijestio je specijalizirani ured za suzbijanje korupcije (SAP).
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
SVE GORE
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
BAR - Barska plovidba je za šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak u poslovanju od 1,6 miliona eura, što je značajno lošiji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 125 hiljada eura.
Veliki povratak British Airwaysa u Hrvatsku
LETOVI
Veliki povratak British Airwaysa u Hrvatsku
ZAGREB - British Airways dugo je čekao na povratak u hrvatske zračne luke u ovoj ljetnoj sezoni. Kompanija nije htjela riskirati, čekala je ukidanje mjera a međunarodna putovanja u Velikoj Britaniji, a odmah nakon najave da će se to i dogoditi, obnovila je većinu svojih linija prema hrvatskim zračnim lukama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE