GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Povratak Mislava Galića: Saubermacher jača svoju upravu u Hrvatskoj

Povratak Mislava Galića: Saubermacher jača svoju upravu u Hrvatskoj
JAČANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2022 / 15:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Početkom godine Saubermacher je u hrvatskom poduzeću kćeri Saubermacher EKP proširio upravu. Prije oko dvije godine ostvaren je uspješan izlazak na tržište.

Sada uz iskusnog top managera Mislava Galića, koji je više od 20 godina radio na raznim rukovodećim radnim mjestima u području prehrane, treba utemeljiti položaj na hrvatskom tržištu i potaknuti rast. Galić je nekadašnji prvi čovjek Leda i Jamnice, te član Uprave Agrokora. Nakon smjene u Jamnici, Galić je preuzeo savjetničku poziciju u Čakovečkim mlinovima, te kraće vrijeme bio predsjednik Uprave Mlinara.

Proširivanje odvojenog prikupljanja, nadolazeća provedba zabrane odlaganja otpada, zaštita klime i trendovi održivosti: Za austrijskog pionira zaštite okoliša Saubermacher Hrvatska pruža osobito velik potencijal koji se prije svega ostvaruje i ciljevima kružne ekonomije EU-a. Povećanje prometa za gotovo 50 posto nakon malo više od dvije godine te izvanredno visoka potražnja za njegovim uslugama i obećanjem kvalitete upućuju na to da je ovaj međunarodni stručnjak za reciklažu donio dobru odluku. Proširenje uprave jasno pokazuje predanost Saubermachera Hrvatskoj.

Međunarodno obiteljsko poduzeće želi biti predvodnik u kvaliteti u zemlji. Pritom se u središtu nalaze ekološke i sigurne usluge recikliranja i zbrinjavanja otpada, što će se postići uz pomoć partnerstva, npr. s općinama odnosno općinskim poduzećima i lokalnim tvornicama.

„Saubermacher svojim znanjem uvelike može pridonijeti ostvarivanju ciljeva kružne ekonomije EU-a u Hrvatskoj. Pritom je potrebna stručnost i na lokalnoj razini. Stoga težimo partnerstvima s gradovima ili općinama u okviru takozvanog javno-privatnog partnerstva (public private partnership - PPP) i s poduzećima na licu mjesta“, objašnjava Mislav Galić, direktor poduzeća Saubermacher EKP.

„Nudimo ravnopravno partnerstvo i kao obiteljsko poduzeće temeljeno na vrijednostima predstavljamo povjerenje i obostranu korist“, zaključuje Galić.

Tagovi: Mislav Galić, Saubermacher, Ledo, Jamnica, Agrokor, Mlinar, Čakovečki mlinovi
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE