GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poznati hotelski lanac stiže u Delnice

Poznati hotelski lanac stiže u Delnice
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2020 / 17:38
Autor: SEEbiz / Novi list
DELNICE - Iako je uvijek – a posebno u ovo doba pandemije koronavirusa – dobro biti oprezan u planiranju i predviđanju budućnosti, teško je ne složiti se s tvrdnjom da budućnost Delnica u ovom trenutku izgleda vrlo zanimljivo, obećavajuće i ljepše no što je to bilo dugi niz godina.

Ovakvo razmišljanje potiče vijest o ozbiljnom interesu stranih ulagača zahvaljujući kojima bi već sljedeće godine u Delnicama trebao niknuti hotel koji će biti dio svjetski poznatog američkog hotelskog lanca Marriott.

No, ako i ne bude Marriott, bit će – hotel. A to je, samo po sebi, veliki plus, posebno s obzirom na način na koji se došlo do, očigledno, ozbiljnih ulagača, piše Novi list.

Naime, na lokaciji na kojoj bi trebao niknuti taj hotel nalazi se nekadašnja delnička ambulanta, stara i velika zgrada koja je svoju temeljnu funkciju izgubila nakon izgradnje Doma zdravlja Delnice.

Što s njom, pitali su se mnogi u Delnicama, a prije desetak godina pojavila se ideja o pretvaranju tog objekta u hotel namijenjen ponajprije sportašima. Štoviše, Grad Delnice i Primorsko-goranska županija te Goranski sportski centar potpisali su i ugovor koji je priču trebao voditi u tom smjeru.

No, nedugo po preuzimanju dužnosti gradonačelnika Delnica, Ivica Knežević pokrenuo je postupak razvrgnuća tog sporazuma tvrdeći da ulazak Grada Delnica u taj projekt nema smisla jer Grad nije kadrovski ekipiran da bi mogao upravljati jednim takvim sustavom, a uz to i nije dio posla kojim se lokalna samouprava bavi.

Zato se krenulo u traženje potencijalnog ulagača, što je bio dug i mukotrpan posao pa je, primjerice, gradonačelnik Knežević tijekom nekoliko godina poslao šezdesetak pisama na najrazličitije adrese europskih i izvaneuropskih ministarstava predstavljajući im mogućnosti gradnje hotela u Delnicama.

Upornost i trud, praćeni uz pisma i brojnim razgovorima, sad su se, izgleda, isplatile, a dobiju li Delnice zaista hotel svjetski znanog lanca, gradonačelnik Knežević ostavit će iza sebe itekako jak pečat vezan uz vođenje grada u dva mandata.

No, to nije sve. Jer, uz spomenuti hotel vizura Grada Delnica u sljedećih godinu, godinu i pol, dodatno će biti promijenjena nabolje.

Već u rujnu na lokaciji nekadašnjeg mlina i pekare trebao bi niknuti poslovno-trgovački centar čiji su građevinski elementi gotovi i njihovo postavljanje počinje u rujnu, što znači da će već ove godine Delnice imati još bolju trgovačku ponudu.

Nadalje, za sredinu listopada najavljeno je otvaranje novouređene Gradske knjižnice, a ako je vjerovati obećanjima Vlade RH, sljedeće će godine sigurno biti dovršen veliki Dom umirovljenika za koji je dio sredstava osiguran iz ostavštine Janet Majnarich. Sve u svemu, Delnice – usprkos koroni i nizu drugih im nesklonih pojedinosti – postaju u sve većoj mjeri sve zanimljivija i kvalitetnija sredina za život.

Tagovi: Delnice, Marriott, hrvatski turizam, Janet Majnarich, Ivica Knežević
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE