GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PPF Telecom Group osnovala Cetin grupu u regionu centralno-istočne Evrope

PPF Telecom Group osnovala Cetin grupu u regionu centralno-istočne Evrope
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 10:12
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - PPF Telecom Group objavila je danas da je završila izdvajanja infrastrukture u Telenorovim poslovnim jedinicama u Srbiji, Madjarskoj i Bugarskoj, kao i osnivanje tri nove organizacije koje će poslovati u okviru Cetin grupe.

Prateći strategiju Grupe, Telenor Srbija izdvojila je telekomunikacionu infrastrukturu u nezavisnu kompaniju pod nazivom Cetin d.o.o.

Kako je saopšteno, dve kompanije imaće različit operativni model, poslovnu orijentaciju i upravljački fokus. Kao komercijalna kompanija, Telenor Srbija će se u potpunosti fokusirati na korisnike, njihove potrebe i kvalitet usluge, dok će Cetin, kao tehnološka kompanija, biti usmeren na unapredjenje kvaliteta telekomunikacione infrastrukture i njeno održavanje, efikasno korišćenje resursa i kapaciteta, kao i primenu novih rešenja.

Nakon što je infrastrukturna kompanija Cetin pre pet godina u Češkoj izdvojena iz komercijalne O2, PPF grupa je ovaj model prepoznala kao najefikasniji i odlučila da stečena znanja primeni i u drugim svojim telekomunikacionim kompanijama u regionu centralno-istočne Evrope.

"Pionirskim razdvajanjem kompanija O2 i Cetin, prvim takve vrste u Evropi, dokazali smo da posedujemo inovativni i preduzetnički duh. U 2018. smo preuzeli telekomunikacione kompanije mobilnog operatora Telenor i nepune dve godine kasnije primenili znanje i iskustvo na drugim tržištima. Time smo napravili sledeći odvažan korak u jačanju svoje pozicije u centralno-istočnoj Evropi. Verujem da će Cetin postati značajno infrastrukturno ime u regionu", rekao je akcionar PPF grupe i generalni direktor PPF Telekom grupe Ladislav Bartoniček.

Kompanija Telenor Srbija ostaće fokusirana na korisnike, usluge, proizvode, pružanje besprekornog korisničkog iskustva i prodaju. Kompanija će zadržati licence za mobilnu i fiksnu telefoniju, kao i regulatornu odgovornost za ispunjavanje svih obaveza u vezi sa mrežom, navodi se u saopštenju.

"Naši korisnici će osetiti prednosti daljeg unapredjenja kvaliteta mreže i usluge, kao i jačeg brenda. Potpuni fokus na korisnike znači da će Telenor biti još brži, fleksibilniji i inovativniji u razvoju novih usluga i ponuda po njihovoj meri. Gradićemo superiorno iskustvo u svim kanalima i odgovarati na rastuće potrebe i očekivanja korisnika", rekao je generalni direktor kompanije Telenor Srbija Mike Michel.

Cetin će u Srbiji upravljati svim aspektima mrežne infrastrukture i IT operacija. Kompanija će u potpunosti biti posvećena unapredjenju kvaliteta telekomunikacione infrastrukture, bržoj primeni novih tehnologija i energetski efikasnih rešenja i još boljem, dugoročno održivom investiranju.

Uz manju upotrebu energije, jedan od efekata biće i smanjenje uticaja na životnu sredinu.

"Cetin će u Srbiji pružati infrastrukturne usluge sa ciljem daljeg unapredjenja kapaciteta, konzistentnosti, pouzdanosti i sigurnosti, uz efektivno korišćenje infrastrukture jedne od najvećih LTE i LTE-A mobilnih telekomunikacionih mreža u zemlji. Superiorno iskustvo mreže i istorija tehnoloških inovacija razvijanih u okviru Telenora tokom 14 godina predstavljaju jaku osnovu za dalja unapredjenja, uz primenu znanja i iskustva iz Češke", rekao je generalni direktor Cetina u Srbiji Vladimir Skulić.

Dodao je da će se Cetin fokusirati na razvoj novih infrastrukturnih servisa, bržu primenu novih tehnoloških rešenja uz održivije investicije i otvoriti nove poslovne prilike za rast u Srbiji i drugim evropskim zemljama u kojima je PPF Telekom grupa prisutna.

PPF Telecom Group investira u finansijske usluge, telekomunikacije, biotehnologija, nekretnine i mašinstvo.

Tagovi: PPF Telecom Group, Cetin grupa, Telenor Srbija, Telenor, Mike Michel, Vladimir Skulić
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE