GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prekinut štrajk, radnici Čistoće večeras nastavljaju raditi

Prekinut štrajk, radnici Čistoće večeras nastavljaju raditi
RASPLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2023 / 17:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Čistoći je u srijedu održan sastanak između predstavnika Zagrebačkog holdinga i radnika, koji su treći dan u štrajku i ne odvoze otpad, tražeći povećanje koeficijenata za najniže plaćene radnike i vozače. Dogovoreno je da radnici večeras idu raditi.

Nešto prije 17 sati iz zgrade su izašli šef Uprave Holdinga Ivan Novaković i šef Čistoće Davor Vić. Nisu davali izjave.

Nakon njih počeli su izlaziti i radnici, koji su djelovali nezadovoljno.

“Od večeras se ide raditi, a čeka se u petak dogovor sindikata i Holdinga pa ćemo vidjeti… Oni moraju naći novac da bi mogli nama dati, do utorka moraju smisliti”, rekao je jedan od radnika.

Na sastanku je bio i predsjednik SSSH-a Mladen Novosel. “U dijelu koeficijenata je danas bilo najviše tenzija. U konačnici dogovoreno je na razini pet ovih radnika i mene koji smo bili na sastanku s Upravom, prenijeli smo radnicima i vjerujemo da je većina radnika prihvatila i da će se krenuti večeras dalje raditi. Da će radnici dobiti ono što nisu imali prošli mjesec, oni s najmanjim koeficijentom 700 neto kuna više, vozači 600 kuna više, do onog trenutka dok se u postupku mirenja koji je u tijeku, dok sindika ne ispregovaraju ostale njihove zahtjeve. Predstavnici radnika koji sudjeluju mirenju inzistirat će da se koeficijenti ugrade u kolektivni ugovor. Ako uprava neće moći to prihvatiti sindikati će se obratiti radnicima koji će odlučiti je li im nešto prihvatljivo ili idu tada u novi štrajk koji ima glavu i rep”, rekao je Novosel.

“Radnici nisu od ničega odustali, dobili su najviše što su mogli. Pokazali su da su složni, da će se boriti jedan za drugoga. Rekli su mi da se radnici vraćaju raditi u trećoj smjeni”, dodao je Novosel.

Fotografija: Jurica Galoić, Pixsell

Tagovi: Čistoća Zagreb, Davor Vić, Mirjana Kaltak, Marina Ivandić, Tomislav Tomašević, odvajanje otpada, Nenad Molc, Novi sindikat
PROČITAJ I OVO
Uprava Plave lagune predlaže isplatu dividende iz zadržane dobiti
DIVIDENDA
Uprava Plave lagune predlaže isplatu dividende iz zadržane dobiti
POREČ - Dioničari Plave lagune mogu se nadati isplati dividende iz zadržane dobiti.
Luka Koper ima pet novih nadzornika
NADZORNICI
Luka Koper ima pet novih nadzornika

KOPER - Dioničari Luke Koper na današnjoj su izvanrednoj skupštini opozvali četiri člana nadzornog odbora, koji su imenovani u vrijeme vlade Janeza Janše, a to su Francije Matoz, Nevenko Črešnar Pergar, Andrej Koprivec i Božidar Godnjavec. Nadzornicima su imenovani Borut Škabar, Barbara Nose, Jožef Petrovič, Boštjan Rader i Mirko Bandlje.

Dora Strezova-Nikolova nova je glavna direktorica Coca-Cola HBC Adrije
KARIJERE
Dora Strezova-Nikolova nova je glavna direktorica Coca-Cola HBC Adrije
ZAGREB – Početkom veljače Dora Strezova-Nikolova preuzela je dužnost glavne direktorice poslovne jedinice Coca-Cola HBC Adria, sa sjedištem u Zagrebu.
Emirates odradio uspješan let na održivo zrakoplovno gorivo
PREKRETNICA
Emirates odradio uspješan let na održivo zrakoplovno gorivo
LONDON - Zrakoplovna kompanija Emirates izvela je uspješan testni let Boeinga 777 koji pokreće održivo zrakoplovno gorivo, objavila je kompanija ranije ovog tjedna. Glavni operativni direktor Emiratesa Adel Al Redha opisao je let kao "prekretnicu", izvijestila je francuska novinska agencija AFP.
Hrvatske šume su utočište za političke uhljebe
UHLJEBI
Hrvatske šume su utočište za političke uhljebe
ZAGREB - Hrvatske šume, državna tvrtka koja je u fokus javnosti došla zbog poruka koje su najviši vladini dužnosnici slali bivšem predsjedniku uprave oko zapošljavanja njima bliskih osoba, posljednjih je godina očito postala utočište za političke uhljebe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE