GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo medijski magnat Sumner Redstone

Preminuo medijski magnat Sumner Redstone
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2020 / 17:33
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Američki medijski magnat Sumner Redstone, u čijem su carstvu CBS i Viacom, umro je u utorak navečer u 97. godini, izvijestio je u srijedu obiteljski holding National Amusements.

Predsjednik upravnog odbora CBS-a i Viacoma bio je do 2016. kada je zbog narušenog zdravlja odstupio s dužnosti dok se njegova obitelj, većinski vlasnik, borila za kontrolu s vodstvom tih kompanija.

Te su dvije kompanije krajem 2019. postale dio društva koje upravlja televizijskim mrežama CBS, MTV, Comedy Central, Nickelodeon i Showtime te filmskim studijima Paramount i Miramax, kao i nakladničkom kućom Simon&Schuster.

Društvo se po prihodima može mjeriti s najvećim američkim televizijskim i filmskim kompanijama, kao što su Disney, Time Warner i 21st Century Fox.

Medijski magnat je rođen kao Sumner Murray Rothstein u Bostonu 1923. a prezime, židovskog podrijetla, promijenio je 1940. u Redstone. Diplomirao je na Harvardu i u Drugom svjetskom ratu bio je pripadnik obavještajne službe američke vojske.

Godine 1954. zaposlio se u tvrtki koju je osnovao njegov otac, kojoj je promijenio ime u National Amusements te je pretvorio u jednog od najvećih operatera u Sjedinjenim Državama, koji je napose pridonio popularizaciji multipleks kina.

Pošto je 1979. čudesno preživio požar, u 1980-ima i 90-ima vodio je nezaboravne bitke za preuzimanje kontrole nad filmskim studijima Paramount, a zatim i nad televizijskim mrežama Viacom (vlasnikom MTV-ja) i CBS.

Viacom je 2000. preuzeo CBS, ali su se kompanije ponovno razdvojile 2006.

Sumner Redstone se dvaput ženio. Ima dvoje djece.

Tagovi: Sumner Redstone, CBS, Viacom, National Amusements, Paramount, MTV Television, Comedy Central, Nickelodeon
PROČITAJ I OVO
AB InBev usprkos bojkotu s tromjesečnim rastom dobiti
U PLUSU
AB InBev usprkos bojkotu s tromjesečnim rastom dobiti
NEW YORK - Najveća pivara na svijetu AB InBev u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 1,51 milijardu dolara (1,41 milijardu eura), što je 15,2 posto više nego godinu ranije.
Continental ostvario gubitak u prvom kvartalu
GUBITAK
Continental ostvario gubitak u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemački proizvođač automobilskih dijelova Continental izvijestio je u srijedu da je u prvom tromjesečju poslovao s gubitkom, istaknuvši pad europske proizvodnje vozila na početku godine.
Croatia Airlines uveo novu sezonsku liniju Split - Istanbul
LETOVI
Croatia Airlines uveo novu sezonsku liniju Split - Istanbul
ZAGREB - Croatia Airlines je obavio prvi let na novoj sezonskoj liniji Split - Istanbul, čime je hrvatski nacionalni avioprijevoznik proširio ovogodišnju mrežu međunarodnih letova iz splitske zračne luke, objavili su iz Croatia Airlinesa.
Air Serbia imala najuspešniji april od osnivanja
SJAJNE BROJKE
Air Serbia imala najuspešniji april od osnivanja
BEOGRAD - Air Serbia je tokom aprila u redovnom saobraćaju prevezla 303.189 putnika što je najbolji aprilski rezultat od osnivanja kompanije 2013. godine i prvi put da je u tom mesecu premašen broj od 300 hiljada putnika.
Croatia Poliklinika postala vlasnik Marin Meda, vodeće poliklinike na dubrovačkom području
ŠIRENJE
Croatia Poliklinika postala vlasnik Marin Meda, vodeće poliklinike na dubrovačkom području
ZAGREB – Potpisivanjem Ugovora o kupoprodaji 100% osnivačkih prava i poslovnih udjela u ustanovi Poliklinika Marin Med, Croatia Poliklinika postala je vlasnik najveće i najpoznatije poliklinike na dubrovačkom području.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE