GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prihodi Vindije rasli 9,5 posto

Prihodi Vindije rasli 9,5 posto
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2022 / 16:14
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Grupa Vindija je u 2021. godini ostvarila rast konsolidiranog prihoda od 9,5 posto, na 3,5 milijardi kuna, izvijestili su u utorak iz te tvrtke nakon održane glavne skupštine.

Grupa Vindija je ostvarila rast konsolidiranog prihoda od 9,5 posto u 2021., a zadržavši fokus na tehnološkim iskoracima i usavršavanju proizvoda očuvali su profitabilnost i kroz prvih šest mjeseci ove godine, istaknuli su iz Vindije napominjući kako pojačan rast bilježi i izvoz koji čini 25 posto ukupne prodaje roba.

Povoljniji epidemiološki uvjeti, koji su se izravno odrazili i na uspješniju turističku sezonu u prošloj godini doveli su i do povećanja plasiranih količina proizvoda, navodi se u priopćenju.

Također se dodaje kako Grupa, koja zapošljava više od 4.200 ljudi, bilježi rast u svim segmentima, pri čemu je izvoz s visokom stopom rasta jedan od ključnih zamašnjaka.

"Poslovni rezultati potvrda su nastojanja svih zaposlenika i Uprave da unatoč izazovnim vremenima, kvalitetnim proizvodima i inovativnim pristupom ostvarujemo veliki uspjeh", kazao je predsjednik Uprave Nenad Klepač.

Motivirani pozitivnim pokazateljima, kako je istaknuo, nastavljaju s ulaganjima i razvojem održivog poslovanja, a "u fokusu ostaju ulaganja u strateške ekološke projekte u vidu zelene energije te zaštite okoliša i procesne modernizacije, ali i ostale promjene s ciljem smanjenja kompleksnosti, kao što su delisting Koke i pripajanje Latice i Novog Domila Vindiji".

Iz Vindiije u priopćenju podsjećaju kako su u rujnu prošle godine povećane plaće svim zaposlenicama i zaposlenicima tvrtki Koka i Vindija, a prvim danom 2022. i tvrtki Latica, Novi Domil, ViR1898, Vindon te Vindija trgovina, što je na godišnjoj razini iznosilo ukupno 28,3 milijuna kuna.

Novi ciklus povećanja plaća uslijedio je prije ljeta za što će grupa godišnje izdvojiti dodatnih 27,96 milijuna kuna.

Prema izvještaju sa skupštine stabilnost se očituje i u činjenici da je Grupa Vindija smanjila broj poslovnih banaka i promijenila strukturu kredita tako da su kratkoročne kredite u 90 posto zamijenili onim dugoročnim.

Tagovi: Vindija, Nenad Klepač, Silvija Bartolić
PROČITAJ I OVO
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
INTERES
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
RIJEKA - Šest je potencijalnih ponuditelja koji u ovoj, neobvezujućoj fazi iskazuju interes za kupnju trećemajske tvrtke-kćeri "3. maj Rijeka 1905".
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
ZAKUP
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
PODGORICA - Na drugi međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare stigla je jedna ponuda.
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
ZATVARANJE
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
KRANJ - Continental zbog loših tržišnih uvjeta zatvara tvornicu za proizvodnju tiskarskih guma u Kranju. Odluka će utjecati na 70 radnih mjesta.
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
VOJNA INDUSTRIJA
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
SARAJEVO - Američka kompanija Regulus Global preuzela je 33 posto dionica vogošćanskog Pretisa i manjinski paket dionica bugojskog Binasa.
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE