GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pripuz do konačne odluke nudi odvoz bez ikakve naknade

Pripuz do konačne odluke nudi odvoz bez ikakve naknade
GLOMAZNI OTPAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2021 / 19:31
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
ZAGREB - Nakon što je Jutarnji pisao o obustavi odvoza glomaznog otpada u Zagrebu, danas su iz tvrtke Ce-za-r, unutar C.I.O.S grupe Petra Pripuza, zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću ponudili "besplatno privremeno skladištenje glomaznog otpada".

"Kao društveno odgovoran sustav, dijelimo zabrinutost o trenutačnoj situaciji s odvozom otpada, koja donosi mogućnosti ugrožavanja okoliša i zdravlja sugrađana. Spremni smo i nudimo novoj gradskoj upravi Zagreba da bez ikakve naknade, besplatno, privremeno skladištimo prikupljeni glomazni otpad u reciklažnom centru tvrtke Ce-za-r dok Grad Zagreb ne zaključi postupak javne nabave i odabere novog oporabitelja", priopćili su iz Uprave tvrtke Ce-za-r, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, budući da je istekao ugovor Grada i Pripuzove tvrtke o zbrinjavanju glomaznog otpada, a novi ni sa kim nije potpisan, već osam dana otpad ne zbrinjava - nitko, a popunjeni su i svi kapaciteti u zagrebačkim reciklažnim dvorištima.

Gradonačelnik Tomašević, o problemu glomaznog otpada, ali i Pripuzovoj ponudi, očitovat će se sutra na službenoj konferenciji za medije.

- Problem je nastao s odvozom tapeciranog namještaja, tepiha i madraca, sve ostalo odvozi se redovno. Tražimo sustavnija rješenja, sutra ću vam moći više reći o tome, usredotočimo se sad na mlade - poručio je jučer Tomislav Tomašević na svečanom potpisivanju Europske povelje o mladima u glavnoj vijećnici gradske skupštine.

Uglavnom, mogućnost koju Pripuz nudi Tomaševiću, već se koristila za vrijeme pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, kako se može vidjeti u dokumentaciji Grada. Naime, nakon isteka redovnih ugovora sklapali su se tzv. Ugovori o privremenom skladištenju glomaznog otpada bez naknade.

Prema dokumentaciji dostupnoj na stranicama Zagrebačkog Holdinga, jedan je takav sklopljen između tvrtke Ce-za-r i Holdinga 2013. U njemu stoji da poduzetnik (Pripuz) privremeno zbrinjava gradski otpad do ugovorene količine od 10.000 kubika, potpuno bez naknade "jer postoji obostrana korist" i nakon što je ugovor javne nabave na dvogodišnje razdoblje istekao.

Inače, ugovora između Pripuza i Zagrebačkog holdinga iz 2019. za odvoz glomaznog otpada istekao je prije tjedan dana. Sklopljen je na dvije godine, sa zajednicom ponuditelja tvrtkom Ce-za-r i Reoma Grupa za preuzimanje, vaganje i obradu otpada glomaznog otpada, a predviđao je ukupno zbrinjavanje 50.000 tona. Ponuda Pripuza i Reoma Grupe od 90 milijuna kuna tada je bila najpovoljnija iako je za posao tada konkurirala i tvrtka 3 K.F. s deset milijuna kuna skupljom ponudom.

Zanimljivo, u novom natječaju objavljenom krajem siječnja 2021., Pripuzova tvrtka ima najskuplju ponudu, to jest za isti posao traži čak 35 milijuna kuna više nego što je to dosad bio slučaj. Uglavnom, među prikupljenim ponudama se pojavljuju sve tri tvrtke kao i na prošlom natječaju. Posao službenog naziva "Preuzimanje i daljnja obrada glomaznog otpada" procijenjene je vrijednosti 90 milijuna kuna, kako se može vidjeti u dokumentaciji. Za taj su posao stigle tri ponude. Najpovoljniji je ponuđač tvrtka Reoma Grupa koja je to dosad radila u zajednici s tvrtkom Ce-za-r i oni traže 89,5 milijuna kuna za posao.

Nakon toga ide ponuda tvrtke 3K.F. koja nudi 105 milijuna kuna, slično koliko je nudila i na prethodnom natječaju, a najskuplja je ponuda zajednice ponuđača Ce-za-r i Eko-flor Plus (obje firme C.I.O.S-a) s ponudom od 125 milijuna kuna. Dakle, Ce-za-r sada nudi da isti posao obaviti za čak 35 milijuna kuna više nego što je dosad radio.

Uglavnom, još uvijek se čeka odluka gradonačelnika Tomislava Tomaševića, odnosno Zagrebačkog holdinga da odabere izvođača radova zbrinjavanja glomaznog otpada. Obično se ide prema najpovoljnijoj ponudi ako ona zadovoljava sve kriterije natječaja, a to bi bila ona Reoma Grupe. Međutim, jasno je da i Pripuzova tvrta Ce-za-r ima veliki ulog u Gradu jer je, osim posla glomaznog otpada, uključena i u natječaj za zbrinjavanje biootpada, ali i za posao “Građenja, održavanja i upravljanja odlagališta Jakuševec”, posao vrijedan čak 250 milijuna kuna.

Tagovi: Petar Pripuz, glomazni otpad, Ce-za-r, Tomislav Tomašević, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
Oporavak zračnog prometa promiješao ljestvicu najprometnijih zračnih luka
RANGIRANJA
Oporavak zračnog prometa promiješao ljestvicu najprometnijih zračnih luka
LONDON - Svjetskim zračnim lukama lani je putovalo gotovo 8,5 milijardi putnika, što je 27,2 posto više nego 2022. godine, prema prvoj procjeni Međunarodnog vijeća zračnih luka (ACI).
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
INTERES
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
RIJEKA - Šest je potencijalnih ponuditelja koji u ovoj, neobvezujućoj fazi iskazuju interes za kupnju trećemajske tvrtke-kćeri "3. maj Rijeka 1905".
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
ZAKUP
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
PODGORICA - Na drugi međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare stigla je jedna ponuda.
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
ZATVARANJE
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
KRANJ - Continental zbog loših tržišnih uvjeta zatvara tvornicu za proizvodnju tiskarskih guma u Kranju. Odluka će utjecati na 70 radnih mjesta.
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
VOJNA INDUSTRIJA
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
SARAJEVO - Američka kompanija Regulus Global preuzela je 33 posto dionica vogošćanskog Pretisa i manjinski paket dionica bugojskog Binasa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE