GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaje se BIP za 4,17 milijardi dinara

Prodaje se BIP za 4,17 milijardi dinara
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2021 / 14:45
Autor: SEEbiz/Nova Ekonomija
BEOGRAD - Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Beogradske inustrije piva, slada i bezalkoholnih pića (BIP). Vrednost BIP-a procenjena je na 4,17 milijardi dinara.


U dokumentaciji se kao najvažnija imovina preduzeća navodi Fabrika sokova na Zrenjaninskom putu, Fabrika piva u Opštini Savski venac u Beogradu, Fabrika piva i slada Čačak.

Na prodaju su i dva poslovna objekta u Obrenovcu, prodajni objekat u Kragujevcu, dva poslovna objekta u južnom delu Kosovske Mitrovice, stan u Budvi, poslovni objekti u Alibnurau.

U imovinu BIP-a spada i 12 žigova registrovanih kod Zavoda za intelektualnu svojinu u Srbiji (Bg svetlo pivo, Bg tamno pivo, BIP 1839, Bipsi plus..), kao i tri žiga registrovana kod MADRID WIPO- međunardni žigovi - Bg, Bip1839, Sirće (graf) .

I sporna prava na lokaciji Knez Danilova (sirćetana) u dokumentaciji su navedena među najvažniijom imovinom BIP-a.

Pravo učešća imaju lica: koja u iznosu od milion dinara izvrše uplatu radi otkupa prodjne dokumentacije, uplate depozit u iznosu od 835.209.140 ili polože bankarsku garanciju, potpišu izjavu o gubitku prava na povraćaj depozita, potpišu ugovor o čuvanju povrerljivih podataka prilikom preuzimanja prodajne dokumentacije

Procenjena vrednost predmeta prodaje nije minimalno prihvatljiva vrednost, niti je na bilo koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude, piše u dokumentaciji.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 16. avgust 2021. godine do 11.45, a javno otvaranje ponuda počeće isti dan u 12 časova.

Kako se navodi u dokumentaciji, stečajni upravnik je dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu, ukoliko je ista iznad 50 odsto od procenjene vrednosti predmeta prodaje.

Ako najviša dostavljena ponuda iznosi manje od 50 odsto od procenjene vrednosti predmeta prodaje, stečajni upravnik je dužan da pre prihvatanja takve ponude dobije saglasnost odbora poverilaca.

Kako je ranije planirano, na mestu kompleksa Beogradske industrije piva (BIP) gradiće se komercijalni sadržaji.

Tagovi: beogradska industrija piva, stečaj, prodaja, imovina,
PROČITAJ I OVO
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE