GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodana Marina Portorož, kupac navodno iz Japana

Prodana Marina Portorož, kupac navodno iz Japana
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2021 / 19:20
Autor: SEEbiz
PORTOROŽ – Operator i vlasnik slovenskih toplica Terme Čatež prodali su portorošku marinu japanskom kupcu, izvijestile su danas dnevne novine Delo i Primorske novice.

Delo navodi da su kupci japanski investicijski fondovi i da je cijena ispod 15 milijuna eura, dok Primorske izvještavaju da japanska multinacionalka kupuje najveću marinu u zemlji za 16 milijuna eura, javlja agencija STA.

Prodaju je prije nekoliko tjedana najavio Bojan Petan, čija izdavačka kuća CBS posjeduje i upravlja Termama Čatež.

Tada je najavio da je prodaja marine dio sporazuma s vjerovnicima DZS-a o restrukturiranju financijskog duga, te da je taj potez koordiniran s najvećim vjerovnikom - investicijskim fondom York, pišu Primorske novice.

List dodaje da su Terme Čatež prije nekoliko dana sklopile posao s japanskom multinacionalkom po cijeni od oko 16 milijuna eura te da detalji sporazuma nisu poznati, napominjući kako je moguće da ugovor ponovno sadrži suspenzivne uvjete.

Neki neispunjeni uvjeti suspenzije navodno su razlog zašto je prošlogodišnji sporazum o prodaji marine Adventura Holding za 21,6 milijuna eura propao, navodi Primorska.

Tagovi: Marina Portorož, Terme Čatež, Bojan Petan
PROČITAJ I OVO
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE