GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Programsko vijeće HRT: Vlada zatražila ponovno pokretanje Škole na trećem

Programsko vijeće HRT: Vlada zatražila ponovno pokretanje Škole na trećem
ŠKOLA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2020 / 16:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Programsko vijeće HRT-a na sjednici u utorak primilo je na znanje Izvješće o radu i poslovanju HRT-a za 2019., a vodstvo javne radiotelevizije potvrdilo je da je zbog koronakrize Vlada zatražila ponovno uvođenje ''Škole na trećem''.

''Prije par dana su nas obavijestili da se od HRT-a očekuje da krene sa ''Školom na trećem'', kazao je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Dodao je i kako sada HRT u roku od tjedan dana mora pokrenuti cijeli jedan projekt za kojeg se nije znalo hoće li ići ili ne, te da se javna radiotelevizija sada ponovno uključuje u obrazovni proces.

Glavni ravnatelj ocijenio je i i kako je HRT spreman i za ''najcrnji scenarij'' tijekom koronakrize, te da su na Prisavlju spremni tako organizirati posao da u svakom trenutku mogu osigurati osnovnu funkciju - informativni program.

Ravnatelj programa HRT-a Renato Kunić ocijenio je kako se sada na HRT-u radi ''manje-više normalno'', da nema razloga za veće restrikcije u programu, a istaknuo je i kako su dosad na HRT-u koronavirusom bila zaražena samo dva novinara te da je nekoliko zaposlenika u samoizolaciji.

HRT se vratio na rad s 80 posto kapaciteta

Glavni urednik televizijskih programa HTV-a Bruno Kovačević kazao je kako je već na samom početku koronakrize velika količina programskog sadržaja pohranjena na serverima u slučaju ''lockdowna'' - odnosno da je bilo pohranjeno čak 12.800 sati materijala.

Dodao je i kako se HRT vratio na rad s ''80 posto kapaciteta'', te da je u sklopu programskih priprema uoči moguće eskalacije koronakrize tijekom ljeta snimljen najveći broj emisija zabavnog programa, ali i da je HRT spreman za održavanje programa uoči eventualnog novog, jačeg vala zaraze koronavirusom.

''Vrlo je važno istaknuti da smo za vrijeme koronakrize apsolutno držali odredbi ugovora s Vladom'', kazao je Kovačević.

Tijekom rasprave o praćenju ispunjenja obveza HRT-a definiranih Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom RH, član Vijeća iz redova zaposlenih na HRT-u Stipe Alfier pohvalio je medijsko izvještavanje javne radiotelevizije o nedavnom skupu u Gruborima.

Programsko vijeće, unatoč prijedlogu predsjednika Zdravka Kedže, nije dalo pozitivno mišljenje o Izvješću o radu HRT-a za 2019. jer je za njega na sjednici glasovalo samo pet od šest članova tog tijela koje bi u punom sastavu trebalo imati 11 članova.

Tagovi: Programsko vijeće HRT, Bruno Kovačević, Škola na trećem, Renato Kunić
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE