GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Programsko vijeće HRT: Vlada zatražila ponovno pokretanje Škole na trećem

Programsko vijeće HRT: Vlada zatražila ponovno pokretanje Škole na trećem
ŠKOLA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2020 / 16:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Programsko vijeće HRT-a na sjednici u utorak primilo je na znanje Izvješće o radu i poslovanju HRT-a za 2019., a vodstvo javne radiotelevizije potvrdilo je da je zbog koronakrize Vlada zatražila ponovno uvođenje ''Škole na trećem''.

''Prije par dana su nas obavijestili da se od HRT-a očekuje da krene sa ''Školom na trećem'', kazao je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Dodao je i kako sada HRT u roku od tjedan dana mora pokrenuti cijeli jedan projekt za kojeg se nije znalo hoće li ići ili ne, te da se javna radiotelevizija sada ponovno uključuje u obrazovni proces.

Glavni ravnatelj ocijenio je i i kako je HRT spreman i za ''najcrnji scenarij'' tijekom koronakrize, te da su na Prisavlju spremni tako organizirati posao da u svakom trenutku mogu osigurati osnovnu funkciju - informativni program.

Ravnatelj programa HRT-a Renato Kunić ocijenio je kako se sada na HRT-u radi ''manje-više normalno'', da nema razloga za veće restrikcije u programu, a istaknuo je i kako su dosad na HRT-u koronavirusom bila zaražena samo dva novinara te da je nekoliko zaposlenika u samoizolaciji.

HRT se vratio na rad s 80 posto kapaciteta

Glavni urednik televizijskih programa HTV-a Bruno Kovačević kazao je kako je već na samom početku koronakrize velika količina programskog sadržaja pohranjena na serverima u slučaju ''lockdowna'' - odnosno da je bilo pohranjeno čak 12.800 sati materijala.

Dodao je i kako se HRT vratio na rad s ''80 posto kapaciteta'', te da je u sklopu programskih priprema uoči moguće eskalacije koronakrize tijekom ljeta snimljen najveći broj emisija zabavnog programa, ali i da je HRT spreman za održavanje programa uoči eventualnog novog, jačeg vala zaraze koronavirusom.

''Vrlo je važno istaknuti da smo za vrijeme koronakrize apsolutno držali odredbi ugovora s Vladom'', kazao je Kovačević.

Tijekom rasprave o praćenju ispunjenja obveza HRT-a definiranih Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom RH, član Vijeća iz redova zaposlenih na HRT-u Stipe Alfier pohvalio je medijsko izvještavanje javne radiotelevizije o nedavnom skupu u Gruborima.

Programsko vijeće, unatoč prijedlogu predsjednika Zdravka Kedže, nije dalo pozitivno mišljenje o Izvješću o radu HRT-a za 2019. jer je za njega na sjednici glasovalo samo pet od šest članova tog tijela koje bi u punom sastavu trebalo imati 11 članova.

Tagovi: Programsko vijeće HRT, Bruno Kovačević, Škola na trećem, Renato Kunić
PROČITAJ I OVO
To Montenegro dobio dozvolu za rad
DOZVOLA
To Montenegro dobio dozvolu za rad
PODGORICA – Crnogorska Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) izdala je, prema saznanjima „Vijesti“, dozvolu AOC novoj nacionalnoj avio-kompaniji “To Montenegro”, odnosno „sertifikat operatera vazduhoplova“.
Burger King dolazi u Srbiju
ŠIRENJE
Burger King dolazi u Srbiju
BEOGRAD – Americki lanac restorana Burger King planira dolazak na srpsko tržište, nezvanično saznaje Retail Serbia.
HT donirao još 16 domova za starije u sklopu nacionalnog programa Generacije zajedno
DONACIJE
HT donirao još 16 domova za starije u sklopu nacionalnog programa Generacije zajedno
ZAGREB - Nacionalni program digitalne edukacije starijih osoba Generacije zajedno, koga Hrvatski Telekom provodi u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, dobio je svoj nastavak. Počela je druga faza programa u sklopu koje je Hrvatski Telekom donirao tablet uređaje i besplatan internet za novih 16 domova za starije diljem Hrvatske.
Robne zalihe žurno kupile 986 kontejnera i kućica
KUPNJA
Robne zalihe žurno kupile 986 kontejnera i kućica
ZAGREB - U potresima koji su lani pogodili prvo Zagreb u ožujku, a zatim i krajem godine Baniju mnogi su ostali bez krova nad glavom i bilo im je potrebno hitno osigurati što kvalitetniji privremeni zamjenski smještaj.
Europski jamstveni fond ubrzava pristup sredstvima za financiranje oporavka poduzeća iz EU-a
FINANCIRANJE
Europski jamstveni fond ubrzava pristup sredstvima za financiranje oporavka poduzeća iz EU-a
BRUXELLES - Europski jamstveni fond (EJF), dio 540 milijarda eura vrijednog paketa mjera za oporavak koji je EU dogovorio 2020. godine, odobrio je sredstva u iznosu koji gotovo da doseže polovinu cilja postavljenog za 2021.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE