GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Promist preuzeo Azotaru, najavljuje pokretanje proizvodnje

Promist preuzeo Azotaru, najavljuje pokretanje proizvodnje
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 16:55
Autor: SEEbiz / Tanjug
NOVI SAD - Komercijalni direktor novosadske kompanije Promist Danilo Tomašević potvrdio je za Tanjug da je ova firma za 650 miliona dinara kupila pančevačku HIP Azotaru i najavio pokretanje proizvodnje.

On je naveo da je precizan plan da se pokrenu pogoni neophodni za proizvodnju tečnog veštačkog đubriva UAN.

„Ako uspemo da napravimo strateško partnerstvo sa ino-partnerima ili postignemo strateški dogovor sa državom oko cene prirodnog gasa, planiramo i da pokrenemo kompletan proces proizvodnje, od sinteze amonijaka na dalje“, objašnjava Tomašević.

Kada je reč o skladištima veštačkog đubriva koja se nalaze u bivšoj fabrici stakla u Pančevu, koju je Promist ranije kupio, Tomašević za Tanjug kaže da je plan da se ova skladišta premeste u Azotaru i ti skoncentrišu.

Azotara je bila u stečaju od polovine septembra 2018. godine a ranije je prodavana dva puta ali nije bilo zainteresovanih za licitiranje sa početnim cenama od 5,8 i 2,3 milijarde dinara.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je u aprilu da je HIP Azotara ponuđena na prodaju po dodatno umanjenoj početnoj ceni od 581,3 miliona dinara.

Na javnom nadmetanju 6. maja, Promist je dao najbolju ponudu od 650 miliona, za koliko je fabriku i kupio.

Tagovi: Promist, Azotara, Danilo Tomašević
PROČITAJ I OVO
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
PROMO
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
ZAGREB - Plant based postaje sve popularniji oblik prehrane. Očuvanje okoliša, smanjenje globalnog siromaštva, zaštita životinjskog svijeta i povoljan utjecaj na zdravlje samo su neki od razloga zbog kojih se odlučujemo na jelovnik uključiti što više namirnica biljnog podrijetla.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE