GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prošli tjedan 19 posto manje fiskaliziranih računa nego lani

Prošli tjedan 19 posto manje fiskaliziranih računa nego lani
RAČUNI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2020 / 16:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije u prošlom je tjednu u odnosu na usporedivi tjedan prošle godine broj računa smanjen za 19 posto, a njihov iznos za 15 posto, pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave.

U razdoblju od 27. srpnja do 2. kolovoza ove godine u svim djelatnostima izdano je 46,1 milijun računa, što je za 19 posto manje nego u usporedivom lanjskom tjednu.

Ukupna vrijednost računa u proteklom je tjednu dosegnula 4,35 milijardi kuna, što je za 15 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

U trgovini je broj računa pao za 17 posto, na 26,2 milijuna, a iznos računa za 9 posto, na 2,7 milijardi kuna.

Istodobno, u ugostiteljstvu i turizmu izdano je 21 posto manje računa, ukupno njih 9,2 milijuna, a iznos je smanjen za 28 posto, na 914 milijuna kuna.

U odnosu na prethodni tjedan, odnosno na razdoblje od 20. do 26. srpnja 2020. godine, broj fiskaliziranih računa u svim djelatnostima prošloga tjedna je porastao za dva posto, a njihov iznos za tri posto.

Pritom je u trgovini broj računa porastao jedan posto, a iznos je ostao isti, dok je u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane vidljiv rast broja računa od 5 posto, a iznosa za 15 posto.

Od početka korona krize u Hrvatskoj, u razdoblju od 24. veljače do 2. kolovoza ove godine broj fiskaliziranih računa manji je za 29 posto, a njihov iznos za 19 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Ove godine, naime, u tom je razdoblju izdano 779,6 milijuna računa, čija vrijednost doseže 72,2 milijarde kuna.

U djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala na godišnjoj je razini broj računa smanjen za 22 posto, na 487,4 milijuna, dok je njihova vrijednost na godišnjoj razini pala 11 posto, na 51,97 milijardi kuna.

U djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane broj fiskaliziranih računa smanjen je za 45 posto, na 105,8 milijuna, dok je vrijednost računa manja za 52 posto te iznosi 6,5 milijardi kuna.

Tagovi: fiskalizirani računi, potrošnja, osobna potrošnja
PROČITAJ I OVO
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
INTERES
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna istekao rok kojeg je odredio Telekom Slovenije za predaju obvezujućih ponuda za preuzimanje kosovskog telekom operatera Ipka.
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
ROKOVI
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
LJUBLJANA - Švedski div namještaja Ikea ove godine neće otvoriti svoju prvu trgovinu u Ljubljani.
Apollo i Caesars žele preuzeti William Hill
META PREUZIMANJA
Apollo i Caesars žele preuzeti William Hill
LONDON - Apollo i Caesars žele preuzeti lanac britanskih kladionica William Hill, piše Reuters.
Dugovi bolnica ponovno premašili četiri milijarde kuna
NELIKVIDNOST
Dugovi bolnica ponovno premašili četiri milijarde kuna
ZAGREB – Unatoč izvanrednoj uplati od 500 milijuna kuna sanacijskih sredstava u srpnju, dug bolnica ponovno je premašio četiri milijarde kuna, upozorili su danas iz Udruženja trgovine na veliko farmaceutskim proizvodima i ortopedskim pomagalima Hrvatske gospodarske komore (HGK).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE