GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Provectus Capital Partners finalizirao investiciju u Keindl Sport

Provectus Capital Partners finalizirao investiciju u Keindl Sport
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2021 / 10:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, finaliziralo je investiciju u Keindl Sport Trgovinu (Keindl Sport), vodeću regionalnu kompaniju u veleprodaji i maloprodaji sportske opreme u Hrvatskoj i široj regiji, s posebnim naglaskom na bicikle i biciklističku opremu.

PCP će s osnivačem kompanije nastaviti partnerski razvijati Keindl Sport koji trenutno ima 50-tak zaposlenika i ostvaruje oko 100 milijuna kuna prihoda godišnje. Zajednički fokus su regionalna ekspanzija i dodatne akvizicije.

"Keindl Sport je atraktivna kompanija zbog svoje jedinstvene ponude u segmentu sportske opreme. Kompanija se strateški dobro pozicionirala na tržištu za nastavak rasta s obzirom na globalne trendove jačanja svijesti o zdravom načinu života. Uporaba električnih bicikala u porastu je diljem Europe zbog dokazane koristi u područjima gradskog prometa i logistike dostavnih usluga. Ponosni smo što ćemo poduprijeti sljedeću fazu razvoja kompanije", izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a.

Osnovan 1998. godine, Keindl Sport objedinjuje veleprodaju, maloprodaju te internetsku prodaju na tržištima Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Ponuda kompanije obuhvaća široku paletu sportske opreme, s naglaskom na premium bicikle i e-bicikle. Izrazitim fokusom na kupce, Keindl Sport se profilirao kao vodeći web shop u kategoriji bicikala te posjeduje Best Buy i Customer’s friend certifikate.

”Sretan sam što smo dobili priliku udružiti se s Kristijanom Keindlom, osnivačem Keindl Sporta, koji ima preko dva desetljeća iskustva te jednim od vodećih stručnjaka u ovom segmentu trgovine. Njegova stručnost i razumijevanje trendova na tržištu bicikala i skijaške opreme nema premca u regiji. Radujemo se što ćemo uz pomoć tima Keindl Sporta i dugogodišnjih dobavljača kompanije nastaviti plasirati visokokvalitetne proizvode krajnjim kupcima", izjavio je Marko Galić, partner PCP-a.

„Izuzetno sam ponosan na rast koji je postigao tim Keindl Sporta, posebno u posljednjih 12 mjeseci, u kojima kompanija bilježi najveći rast prodaje u svojoj povijesti. Ulaganje PCP-a ubrzat će sljedeću fazu razvoja kompanije jer smo s PCP-om osigurali i sredstva i znanje za regionalnu ekspanziju i akvizicije”, izjavio je Kristijan Keindl, osnivač i predsjednik Uprave Keindl Sporta.

Investicija u Keindl Sport predstavlja prvu transakciju financiranu iz PCP-ovog fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), koji podržavaju Europski investicijski fond i Hrvatska banka za obnovu i razvitak u sklopu CROGIP programa.

Tagovi: Provectus Capital Partners, Kristijan Keindl, Igor Čičak, Keindl Sport
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE