GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvi let aviona ToMontenegro prije 1. juna

Prvi let aviona ToMontenegro prije 1. juna
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2021 / 18:56
Autor: SEEbiz / CDM
PODGORICA - Tačan datum polijetanja prvog aviona kompanije ToMontenegro još nije poznat ali će biti prije 1. juna, rekao je gostujući u Bojama jutra TV Vijesti državni sekretar Ministarstva kapitalnih investicija Zoran Radunović.

“Očekujemo da bi kompanija mogla da bude spremna čim se prvi avion vrati sa radova, odnosno farbanja koje bi trebalo da bude u toku naredne nedjelje. Svakako će to biti do 1. juna, a može da bude i ranije. Ipak su se izdešavale određene okolnosti na koje nije mogla da utiče ni nova kompanija ToMontenegro, ni Vlada Crne Gore oko preuzimanja aviona koji su bili u operativnom lizingu kod Montenegro Airlinesa. Taj proces je bio usporen”, kazao je Radunović.

Nakon toga je, dodaje, trebalo dobiti neophodni sertifikat, odnosno AOC koji je juče dobijen.

“Sada su se stekli uslovi da uz još jedan sertifikat, operativnu licencu koju treba da dobijemo od Agencije za civilno vazduhoplovstvo. U principu ne fale dozvole za letjenje, ali je neophodan još jedan operativni sertifikat. Očekuje se da će biti uskoro, jer taj operativni sertifikat se dobija na osnovu biznis plana, koji treba da podnesu Agenciji za civilno vazduhoplovstvo i još par nekih dokumenata koji bi pokazali njihov plan komercijalnih operacija u narednom periodu”, istakao je Radunović.

Tagovi: ToMontenegro, Zoran Radunović, Montenegro Airlines
PROČITAJ I OVO
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ODLUKE
Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ZAGREB - United Grupa objavila je danas da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE