GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PwC će procjenjivati vrijednost NLB-a

PwC će procjenjivati vrijednost NLB-a
PRIVATIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2018 / 09:01
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nakon što u petak Nova ljubljanska banka objavi polugodišnje rezultate, članovi Nadzornog odbora Slovenskog državnog holdinga (SDH) imenovat će kompaniju koja će izvršiti procjenu banke previđene za privatizaciju. 

Vrlo je vjerojatno da će ovaj zadatak izvršiti londonski Pricewaterhouse Coopers kao i prošle godine, piše Delo. 

NLB će u ponedjeljak, prema neslužbenim informacijama, imati prvi susret sa financijskim krugovima u funkciji privatizacije najveće slvoenske banke kroz IPO. Kao što je poznato, država bi ove godine trebalo da proda najmanje 50 a najviše 75% banke. Već ovoga tjedna, Nadzorni odbor SDH bi trebao odabrati kompaniju koja će procijeniti vrijednost ove državne banke i pripremiti raspon cijena za dionicu banke, za koji se očekuje da će biti javno objavljen 25. listopada. 

Prema neslužbenim informacijama, očekuje se da će se vrijednost vrtjeti oko 0,7 knjigovodstvene vrijednosti što, prema nedavno objavljenom polugodišnjim rezultatima, na kraju lipnja na konsolidiranom nivou iznosi 89,8 eura. Ako se držimo neslužbenih informacija da su kupci u zaustavljenoj privatizaciji prošle godine bili spremni da plate do 0,8 knjigovodstvene vrijednosti, onda možemo zaključiti da je bi država ove godine za 75-postotni udio banke istržila oko pet milijuna više nego u lipnju prošle godine, odnosno više od 940 mil eura. I to uprkos činjenici da je država ljetos donijela zakon koji treba da štiti banku od više od 400 milijuna eura vrijednog "napada" zbog preuzetih zahtjeva hrvatskih štediša LB. 

U tu cijenu bi vjerovatno bila uključena isplata dividende banke, za koju banka mora i dalje dobiti zeleno svjetlo Evropske centralne banke. Na isplatu čeka 270 miliona KM zadržane dobiti banke, a u ECB-u naginju cifri od 140 milijuna.

Tagovi: Nova ljubljanska banka, PricewaterhouseCoopers
PROČITAJ I OVO
Vozači Ubera idu u štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Vozači Ubera idu u štrajk
ZAGREB - Oko 2.000 vozača Ubera u Zagrebu i okolici od nedjelje kreće u štrajk i odjavljuje se do daljnjega s popularne mobilne aplikacije.
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
PREPORUKE
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
NEW BRUNSWICK - Savjetodavno povjerenstvo američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) izglasalo je jednoglasno preporuku za davanje druge doze cjepiva Johnson & Johnson protiv koronavirusa najmanje dva mjeseca nakon što su ljudi primili prvu dozu.
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
STRANI AGENTI
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
MOSKVA - Još dva online ruska medija vlada je u petak proglasila "stranim agentima" što je dodatno ograničilo slobodu izražavanja i glasove kritike upućene vlastima.
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
INICIJATIVE
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
ZAGREB - Fortenova grupa, u okviru koje posluju neke od najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj i regiji poput Konzuma, Mercatora, Jamnice, Zvijezde, Dijamanta, Belja, Tiska, Sarajevskog kiseljaka itd. i formalno se pridružila UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
SERVISI
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
ZAGREB – Bloomberg Media i Mtel Swiss, pružatelj televizijskih usluga koji je u većinskom vlasništvu operatora Telekom Srbija, danas su najavili sporazum o stvaranju prve regionalne multiplatformske mreže za vijesti za područje jugoistočne Europe, s redakcijama u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE