GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Qantas se vratio profitu nakon tri godine gubitaka

Qantas se vratio profitu nakon tri godine gubitaka
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2023 / 11:21
Autor: SEEbiz
CANBERRA - Australski zračni prijevoznik Qantas poslovnu godinu 2022./2023., koju je zaključio krajem lipnja, prvi put nakon tri godine zaključio je s neto dobiti. Donio je 1,74 milijarde australskih dolara (oko milijardu eura). U tri godine prije toga tvrtka je proizvela ukupno sedam milijardi australskih dolara (otprilike četiri milijarde eura) gubitaka.

Tvrtka je ostvarila dobit prije oporezivanja od 2,47 milijardi australskih dolara, nakon što je prošle godine zabilježila gubitak prije oporezivanja od 1,86 milijardi australskih dolara, objavile su strane novinske agencije.

Qantasov prihod u prošloj financijskoj godini iznosio je 19,82 milijarde australskih dolara, što je pad u odnosu na 9,11 milijardi australskih dolara godinu prije.

Povratak na zelenu granu, velika potražnja za zračnim prijevozom i završetak restrukturiranja omogućili su avioprijevozniku da naruči 24 zrakoplova; za sezonu 2026./2027. naručio je 12 Boeinga 787 i 12 Airbusa A350.

"Rezultati pokazuju značajan preokret u našim financijama i uslugama tijekom prošle godine", rekao je izvršni direktor Qantasa Alan Joyce. Također je otkrio da su udvostručili broj putnika na 46 milijuna u 2022./2023.

Tagovi: Qantas, profit
PROČITAJ I OVO
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE