GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Qantas za 150 putnika organizirao živopisan let bez cilja

Qantas za 150 putnika organizirao živopisan let bez cilja
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.10.2020 / 11:58
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Vodeća australska zrakoplovna tvrtka Qantas u subotu je organizirala sedmosatni kružni let po kontinentu za putnike kojima nedostaje doživljaj letenja.

U Australiji je zbog pandemije koronavirusa zračni promet gotovo obustavljen. Subotnji let bio je posebno živopisan put bez cilja.

U zrakoplovu Boeing 787-9 Dreamliner koji je poletio iz sidnejske zračne luke Kingsford Smith u subotu bilo je samo 150 putnika.

Qantas je ležerno putovanje nazvao "jedinstvenim letom zračnog turizma nad nekim od najpoznatijih australskih odredišta".

Cjelodnevni izlet - u širokotrupnom zrakoplovu koji je obično namijenjen međunarodnim letovima na velike daljine - sastoji se od više letova na maloj visini nad ključnim mjestima duž obala Novog Južnog Walesa i Queenslanda, kao i Uluru na sjevernom teritoriju.

Put leta zrakoplovna posada dizajnirala je "kako bi prikazala jedinstveni australski krajolik iz drugačije perspektive i bez potrebe da se brine o kontinuiranom zatvaranju granica", navodi Qantas.

Kapetan Alex Passerini rekao je da letačke posade često prelaze ove znamenitosti kao dio uobičajenog leta na visini od 35.000 stopa (10,7 kilometara), a sada se tijekom živopisnog leta zrakoplov spušta na 4000 stopa (1219 metara).

„Usmjerit ćemo zrakoplov tako da putnici s obje strane imaju sjajan pogled, posebno na Uluru nakon što smo dobili posebno odobrenje za prelet. Bit će to zaista poseban dan i uzbuđeni smo što smo se ponovno vratili u zrak ", rekao je.

"Great Southern Land" također će letjeti pored Velikog koraljnog grebena i luke Sydney prije nego što završi let ondje gdje ga je i počeo.

Tagovi: Qantas, kružni let
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE