GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Qatar Airways ponovno otkazao letove za Zagreb

Qatar Airways ponovno otkazao letove za Zagreb
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2020 / 09:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Qatar Airways ponovno je otkazao letove na liniji Doha - Zagreb u periodu od sljedeća dva tjedna, baš kao što je to bilo u srpnju i kolovozu ove godine.

Svega nekoliko dana nakon našeg posljednjeg članka o Qatar Airwaysu u kojem smo pisali o postotku otkazanih letova ove aviokompanije na liniji Doha - Zagreb, uslijedila je nova loša vijest - Qatar Airways otkazao je sve letove na ovoj liniji do 19. rujna ove godine.

Kompanija je jučer, 2. rujna, odradila let na ovoj liniji i zbog niske potražnje otkazala sve planirane letove do 19. rujna ove godine. Linija Qatar Airwaysa Doha - Zagreb prije svega služi velikom broju turista iz Azije koji se njome koriste kako bi u ljetnoj sezoni (ali i izvan nje) došli u Hrvatsku. Već je opće poznato da putnika sa azijskog tržišta ove godine zapravo i nema, a zbog svojih povoljnih cijena i brojnih destinacija Qatar je ujedno bio odabir brojnih hrvatskih i slovenskih državljana za putovanja prema dalekim odredištima, no malo je onih koji se danas odlučuju za takva putovanja, piše Croatian Aviation.

Upravo iz tih razloga Qatar Airways ne može ostvariti zadovoljavajuće punjenje svojih zrakoplova na ovoj liniji što na kraju vodi do čestih otkazivanja. Kako smo već više puta naveli, kompanije svoj red letenja uglavnom prilagođavaju u periodu od 2 do 3 tjedna unaprijed, pa je isto učinio i Qatar Airways, otkazujući sve planirane letove na ovoj liniji u sljedeća dva tjedna.

Postavlja se pitanje hoće li se Qatar uopće vratiti ove jeseni i zime u Zagreb. Ako kompanija u srpnju, kolovozu i rujnu ne može postići zadovoljavajući load factor (postotak popunjenosti putničke kabine), onda je gotovo sigurno da to neće biti moguće ni u mjesecima koji su pred nama, kada je prosječna popunjenost na liniji ionako manja u odnosu na ljetne mjesece.

Ako se Qatar Airways odluči ipak održavati ovu liniju, jedno je sigurno - nastavit će se brojna otkazivanja pojedinih letova, kao što je to bio slučaj i do sada. Do kada? Do oporavka tržišta što se svakako neće dogoditi u mjesecima koji su pred nama.

Tagovi: Qatar Airways, Zračna luka Zagreb, Doha
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE