GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Qatar Airways u prosincu povećava promet prema Zagrebu

Qatar Airways u prosincu povećava promet prema Zagrebu
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2020 / 08:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Qatar Airways, nacionalni prijevoznik države Qatar, u prosincu će povećati broj tjednih letova na liniji Doha - Zagreb.

Qatar Airways trenutno prometuje na liniji Doha - Zagreb - Doha svega jednom tjedno, svakog petka, zrakoplovima tipa A320. Radi se o drastično manjem broju tjednih letova što je direktna posljedica slabe potražnje prouzrokovane globalnom pandemijom.

Qatar Airways prekinuo je promet prema Zagrebu u trenutku izbijanja pandemije, kompanija se na ovu liniju vratila 1. srpnja s tri tjedna leta. Zbog niske potražnje, letovi su čak i u ljetnoj sezoni bili suspendirani na razdoblje od dva tjedna, u kolovozu i rujnu. Qatar se od tada zadržao na jednom letu tjedno prema Zagrebu, piše Croatian Aviation.

Kompanija će nakratko, u prosincu, povećati broj tjednih letova na ovoj liniji. Uz let petkom, ponovno se uvodi let srijedom. Na oba leta tjedno prometovat će zrakoplovi tipa A320 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 132 sjedala; 12 u business te 120 u ekonomskoj klasi. Oba tjedna leta prometovat će po istom rasporedu, s popodnevnim polaskom iz Zračne luke Zagreb.

Privremeno povećanje Qatar Airwaysa u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika svakako je logičan potez kompanije s obzirom na to da će hrvatski državljani upravo u ovo vrijeme htjeti putovati u Hrvatsku, a opće je poznato da ovu liniju koristi i veliki broj slovenskih državljana.

Ostaje pitanje što će Qatar Airways učiniti s linijom prema Zagrebu u siječnju i veljači, već "tradicionalno" lošim mjesecima kada je potražnja i u normalnim okolnostima bila relativno niska. Kompanija je planirala zagrebačku liniju povezati s Bečom, no to se ipak nije dogodilo.

Jedno je sigurno - ako se u ljetnom redu letenja sljedeće godine ponovno aktiviraju naša emitivna tržišta, prije svega iz Azije, Qatar Airways sigurno će reagirati povećanjem tjednih frekvencija na ovoj liniji, minimalno četiri leta tjedno u tom slučaju ne bi trebala biti upitna, osobito kada uzmemo u obzir da prema Zagrebu sljedećeg ljeta neće prometovati Emirates, a izgledno ni Korean Air.

Tagovi: Qatar Airways, Zračna luka Zagreb, Korean Air, Emirates, Zračna luka Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE