GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Qatar Airways u prosincu povećava promet prema Zagrebu

Qatar Airways u prosincu povećava promet prema Zagrebu
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2020 / 08:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Qatar Airways, nacionalni prijevoznik države Qatar, u prosincu će povećati broj tjednih letova na liniji Doha - Zagreb.

Qatar Airways trenutno prometuje na liniji Doha - Zagreb - Doha svega jednom tjedno, svakog petka, zrakoplovima tipa A320. Radi se o drastično manjem broju tjednih letova što je direktna posljedica slabe potražnje prouzrokovane globalnom pandemijom.

Qatar Airways prekinuo je promet prema Zagrebu u trenutku izbijanja pandemije, kompanija se na ovu liniju vratila 1. srpnja s tri tjedna leta. Zbog niske potražnje, letovi su čak i u ljetnoj sezoni bili suspendirani na razdoblje od dva tjedna, u kolovozu i rujnu. Qatar se od tada zadržao na jednom letu tjedno prema Zagrebu, piše Croatian Aviation.

Kompanija će nakratko, u prosincu, povećati broj tjednih letova na ovoj liniji. Uz let petkom, ponovno se uvodi let srijedom. Na oba leta tjedno prometovat će zrakoplovi tipa A320 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 132 sjedala; 12 u business te 120 u ekonomskoj klasi. Oba tjedna leta prometovat će po istom rasporedu, s popodnevnim polaskom iz Zračne luke Zagreb.

Privremeno povećanje Qatar Airwaysa u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika svakako je logičan potez kompanije s obzirom na to da će hrvatski državljani upravo u ovo vrijeme htjeti putovati u Hrvatsku, a opće je poznato da ovu liniju koristi i veliki broj slovenskih državljana.

Ostaje pitanje što će Qatar Airways učiniti s linijom prema Zagrebu u siječnju i veljači, već "tradicionalno" lošim mjesecima kada je potražnja i u normalnim okolnostima bila relativno niska. Kompanija je planirala zagrebačku liniju povezati s Bečom, no to se ipak nije dogodilo.

Jedno je sigurno - ako se u ljetnom redu letenja sljedeće godine ponovno aktiviraju naša emitivna tržišta, prije svega iz Azije, Qatar Airways sigurno će reagirati povećanjem tjednih frekvencija na ovoj liniji, minimalno četiri leta tjedno u tom slučaju ne bi trebala biti upitna, osobito kada uzmemo u obzir da prema Zagrebu sljedećeg ljeta neće prometovati Emirates, a izgledno ni Korean Air.

Tagovi: Qatar Airways, Zračna luka Zagreb, Korean Air, Emirates, Zračna luka Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
MAŠTOVITO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
ZAGREB - U zagrebačkoj Preradovićevoj ulici 21 i 23, u strogom centru, uređuje se, kako se priča, golemo parkiralište na otvorenom.
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
PLANOVI
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
ZAGREB - HRT-ov “Novi smjer”, strateški dokument javne radiotelevizije predstavljen je u ponedjeljak, a u njemu se, između ostaloga, navodi da će tijekom 2025. i 2026. “biti nužno smanjivanje broja zaposlenih za 30 posto” te se najavljuje “uvođenje niza inovacija u tehnologiji i radnim metodama”.
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
PLANOVI
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
KOPER - Luka Koper planira izgradnju međunarodnog logističkog centra u Beltincima.
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
VLAKOVI
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
ZAGREB - Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb - Split - Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE