GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radio 101 pred stečajem tri godine nakon prestanka emitiranja

Radio 101 pred stečajem tri godine nakon prestanka emitiranja
STEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2024 / 08:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je postupak za utvrđivanje pretpostavki za otvaranje stečaja Radija 101 d.o.o., nekad legendarnog zagrebačkog radija ugašenog 2021., te je za 18. lipnja zakazao ročište na prijedlog vjerovnika Ilka Dugandžića koji potražuje preko 41.500 eura.

Sudskim rješenjem naređeno je odgovornoj osobi Radija 101 Thomasu Alexanderu Thimmeu da u roku od osam dana dostavi sudu pisano izvješće o financijsko-gospodarskom stanju tvrtke u kojem će, među ostalim, biti naznačeni podaci o imovini dužnika - popis nekretnina i pokretnina te gdje se te stvari nalaze, kao i gdje se nalaze i kome pripadaju tuđe stvari na kojima dužnik ima određena imovinska prava.

Osim toga, zatražen je i pisani odgovor bivšeg vlasnika ima li Radio 101 kakvu novčanu ili drugu tražbinu, koja druga prava čine imovinu dužnika, ima li na računima i kod koga novac te ima li dužnik kakvu drugu imovinu.

"Ako osoba ovlaštena za zastupanje dužnika u roku iz ne dostavi pisano izvješće o financijsko-gospodarskom stanju dužnika, sud može odrediti saslušanje. U slučaju neodazivanja na saslušanje sud može osobi ovlaštenoj za zastupanje dužnika odrediti dovođenje, a može je i kazniti novčanom kaznom u iznosu do 1.327,23 eura", ističe se odluci sutkinje Ines Božić.

Sudska odluka uslijedila je nakon što je Trgovački sud u Zagrebu još 2022. prekinuo predstečaj Radija 101 d.o.o., bivšeg koncesionara frekvencije 101 MHz, do pravomoćne presude Upravnog suda o tužbi protiv rješenja kojim je ta koncesija bila dodijeljena Top Radiju d.o.o.

Vlasnik Radija 101 Thomas Alexander Thimme još je sredinom listopada 2021., nakon prestanka emitiranja, zatražio produljenje roka za otvaranje predstečaja navodeći da plan restrukturiranja tvrtke namjerava dopuniti uz planirano vraćanje koncesije za emitiranje radijskog programa. Odnosno, kako se navodilo, radijski program trebao se bazirati na zamjenskoj digitalnoj koncesiji za koju bi natječaj tek trebao biti objavljen.

U dokumentaciji za pokretanje predstečaja bile su navedene i obaveze Radija 101 prema kreditorima – najviše, čak 7,3 milijuna kuna, prema tvrtki Impossibile Egressus kojoj je na čelu vlasnik nekad popularne Stojedinice Thomas Alexander Thimme, a i on je osobno naveden kao kreditor koji potražuje oko 33.000 kuna. Kao kreditori navedeni su berlinski Power radio i zagrebački My power station, prijavljen na istoj adresi kao i Radio 101, s nešto više od 1,5 milijuna kuna nepodmirenih obaveza.

Radio 101 prestao je emitirati nakon 37 godina postojanja 31. svibnja 2021. u ponoć nakon što mu u svibnju nije bila produljena koncesija zbog nepotpune dokumentacije. Radnici Stojedinice tada su bezuspješno zatražili izdavanje privremene koncesije, a u novom postupku dodjele koncesija za 101 MHz bila je dodijeljena Top Radiju.

Protiv tog rješenja bilo je podneseno najmanje šest prijava za navodno davanje koncesije "nezakonitom medijskom kartelu", no Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) zaključila je da nema dovoljno dokaza za nezakonitu koncentraciju vodećih domaćih radijskih postaja u dodjeli koncesije za nekad popularnu Stojedinicu.

Tagovi: Radio 101, stečaj
PROČITAJ I OVO
Hrvatske tvrtke lani ostvarile snažan rast investicija i smanjile zaduženost
POZITIVNO
Hrvatske tvrtke lani ostvarile snažan rast investicija i smanjile zaduženost
ZAGREB - Prema podacima Financijske agencije, poduzeća u Hrvatskoj (izvan financijskog sektora) u prošloj su godini ostvarila rast bruto investicija od čak 27,8 posto.
Pročistač otpadnih voda u Beogradu gradit će francuske tvrtke Suez i Vinci
PROJEKTI
Pročistač otpadnih voda u Beogradu gradit će francuske tvrtke Suez i Vinci
BEOGRAD - Projekt izgradnje postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda u Velikom Selu u Beogradu bit će povjeren konzorciju "Suez International SAS" i "Vinci Construction Grands Projets".
Zatvaranje Luke Bar ključno za smanjenje crnog tržišta duhana
DUHAN
Zatvaranje Luke Bar ključno za smanjenje crnog tržišta duhana
BEČIĆI - Zahvaljujući odlučnoj borbi protiv šverca duhana i dobroj praksi donošenja trošarinskih kalendara, proračunski prihodi u zemljama regije bilježe stalan i stabilan rast.
Broj bankrota u Njemačkoj nastavlja trend rasta
BANKROTI
Broj bankrota u Njemačkoj nastavlja trend rasta
BERLIN - U prva tri mjeseca ove godine 5.209 tvrtki u Njemačkoj je podnijelo zahtjev za bankrot, objavio je u petak Savezni ured za statistiku, nastavljajući uzlazni trend.
Air Serbia u potpunosti obnovila regionalnu flotu
OBNOVA
Air Serbia u potpunosti obnovila regionalnu flotu
BEOGRAD - Deseti avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sa registarskom oznakom YU-ASC sleteo je danas na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbiije u narednim danima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE