GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radnici Gorenja najavljuju štrajk za četvrtak

Radnici Gorenja najavljuju štrajk za četvrtak
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2022 / 20:18
Autor: SEEbiz
VELENJE - Radnici Gorenja, okupljeni u sindikatu Skei, najavio je štrajk za četvrtak.

Sindikat Skei traži otklanjanje povreda kolektivnog ugovora, 1500 eura regresa i veće poticaje za dodatne radne dane. Skei također upozorava na naručivanje prekovremenog rada bez pisane obavijesti te neuredno naplatu i plaćanje prekovremenog rada.

Kako ističe Skei, uprava Gorenja radničkom vijeću nije dala konkretne kriterije za utvrđivanje radnog učinka. Jednostrano ili bez dogovora na socijalnom vijeću smanjen je prosječni koeficijent osobnog doprinosa radnika (KOP) odnosno iznos mase sredstava za te doprinose, koji je do sada implicitno dogovoren i provodi se nekoliko godina. Sindikat skreće pozornost i na određivanje prekovremenog rada bez dostave pisanih obavijesti o uvođenju prekovremenog rada te netočno obračunavanje i plaćanje prekovremenog rada.

Skei poziva na ponovnu uspostavu koeficijenta ukupnog prosječnog osobnog doprinosa od tri posto, uklanjanje ograničenja u sustavu broja zaposlenih koji mogu ostvariti takva dodatna primanja, te ukidanje proračuna za taj doprinos po organizacijskim jedinicama. Također zahtijeva isplatu regresa od 1500 eura, povećanje iznosa poticaja za šesti radni dan za 40 posto te sklapanje ugovora o naknadi odn. isplata nagrada za poslovni učinak najkasnije do 31. srpnja.

Štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva. Prvog dana štrajka Upravni odbor Skei konferencije PS Gorenje i Izvršni odbor Skei Gorenja GA stupit će u štrajk od 13 do 15 sati. Nakon tog datuma Štrajkaški odbor će donijeti odluku o prijelazu na eskalaciju štrajka i proširenje štrajka na sve zaposlenike ukoliko se štrajkački zahtjevi ne ispune, rekli su.

Tagovi: Gorenje, sindikat Skei, štrajk
PROČITAJ I OVO
Rheinmetall dobio najveći ugovor u povijesti
POSLOVI
Rheinmetall dobio najveći ugovor u povijesti
ESSEN - Zbog rata u Ukrajini Rheinmetall, proizvođač oružja iz Dusseldorfa, dobio je najveći posao od svog osnutka.
Kraš odobrio dividendu
DIVIDENDA
Kraš odobrio dividendu
ZAGREB - Kraš je jučer održao Glavnu skupštinu nakon koje su objavljene odluke.
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
NESLUŽBENO
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
LJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, Slovenski državni holding (SDH) postigao je dogovor s telekomunikacijskim operaterom T-2 o visini i povratu duga. Detalji za sada nisu poznati, više će se znati uskoro tijekom dana. Za 10.00 sati na Okružnom sudu u Ljubljani najavljeno je ročište za pokretanje stečajnog postupka nad T-2.
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
BANJA LUKA - Skupština akcionara Telekoma Srpske, održana 19.juna, donijela je odluku o isplati dividende u iznosu nešto manjem od 33 miliona KM.
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
NOVI DETALJI
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
LJUBLJANA - Kada bi Telemach Slovenija preuzeo većinski udio u telekomunikacijskom operateru T-2, osigurao bi da T-2 ispunjava svoje obveze, kažu u Telemachu i dodaju da to uključuje i obvezu prema SDH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE