GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radnici Lufthanse u štrajku, u problemu više od 100.000 putnika

Radnici Lufthanse u štrajku, u problemu više od 100.000 putnika
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2024 / 08:56
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Zemaljsko osoblje njemačkog zračnog prijevoznika Lufthanse u srijedu je u štrajku kako bi se povećao pritisak u pregovorima oko plaća, javljaju agencije i podsjećaju da su putnici u zemlji s najsnažnijim gospodarstvom u Europi sve ojađeniji zbog niza štrajkova u željezničkom i javnom prijevozu.

Štrajk je počeo u četiri sata ujutro i trajat će do četvrtka u sedam sati ujutro, priopćio je nacionalni prijevoznik. Ovom najnovijom industrijskom akcijom biti će pogođeno oko 100.000 putnika.

Sindikat Verdi je priopćio da će se štrajkati u zračnim lukama u Frankfurtu, Münchenu, Hamburgu, Berlinu i Düsseldorfu. U Frankfurtu i Münchenu bit će samo 10 do 20 posto letova.

U pregovorima Verdi zahtijeva povećanje plaća od 12,5 posto za 25. 000 radnika ili najmanje 500 eura više mjesečno u razdoblju od 12 mjeseci, plus jednokratnu isplatu od 3000 eura kako bi se nadoknadila inflacija.

Sindikat tvrdi da su viši troškovi života i veliko opterećenje zbog nedostatka osoblja osnova za veće plaće. Zemaljsko osoblje Lufthanse prekinulo je rad u srpnju 2022. tijekom posljednjeg kruga pregovora o kolektivnom ugovoru, uzrokujući velike smetnje u putovanju.

Od tada je najveće europsko gospodarstvo pogođeno nizom štrajkova širom zemlje koji su utjecali na zračni promet, željeznicu i javni prijevoz te sve više raste nezadovoljstvo koalicijskom vladom kancelara Olafa Scholza.

Tagovi: Lufthansa, štrajk
PROČITAJ I OVO
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
POVLAČENJE
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
ZAGREB . Kaufland je objavio je kako iz prodaje povlači jedan prehrambeni proizvod. U pitanju je K Classic Sol morska krupna u bočici od 110 grama (GTIN 4063367419300, najbolje upotrijebiti do: siječnja 2028 godine, broj serije: 401017).
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE